Komentáře k článku

snegurka 06.06.2018

Nemám ráda chrápání. Nesnáším to a nemohu u toho spát.

Fáfa 22.05.2018

Tak nevím, nevím. Nedávno tu byl článek, že spát odděleně je dobré. To si z nás dělají kozy? A my jim to žereme, čteme, píšeme. A vovovovotomtoje.

Ivča 21.05.2018

Není nad oddělené ložnice. Manžel chrápe a já se deset let nevyspala. Deset let jsem byla chodící mátoha po probdělých nocích. Od té doby, co spíme odděleně, tak nám to klape mnohem lépe. Není nad to pořádně se vyspat.

Kvůli nemoci manžela spolu nespíme v jedné posteli,ale spíme v jedné místnosti

maminkaa 20.05.2018

Nevím, kdo ten článek o společném spaní psal. Je však zřejmé, že vůbec neví, co to je, když člověk vedle spící chrápe tak, že je to slyšet i přes dvoje dveře, žádné zázračné kapky nezabírají a spánková laboratoř objednává v termínu za rok. Jinak lékaři nic nedoporučí, i když člověk není obezní, nekouří, nepije alkohol. Je vidět, že autor vůbec neví, jakou bezradností se pak oba partneři trápí a řešení je v nedohlednu. A to nemluvím o zdravotním aspektu, kdy vzniká v průběhu spánku apnoe, při které chrápající chvílemi nedýchá a je to velmi nebezpečné pro mozek a celkový stav pacienta.

honzik 20.05.2018

tady je tolik možností proč alespoň dočasně ne, třeba jen chřipka

Tom 20.05.2018

Absolutní hloupost. Znám jeden opravdu velmi šťastný pár, který spolu žije minimálně 20 let a mají každý vlastní pokoj. Dokonce jsem se na to ptal, protože i po tak dlouhé době se k sobě mají jak čerstvě zamilovaní a říkali, že prostě mají jinak nastavené čtení v posteli atd a díky pokojům se navzájem neruší a když mají chuť tak se prostě navzájem navštíví.... Uplně mě nahlodali, že si to zařídím s přítelkyní podobně.

Murmus 20.05.2018

Spíme spolu, ale je pravda, že když občas chrupká moc nahlas tak se dobrovolně stěhuju vedle:-D

konatovka 20.05.2018

Asi jak to komu vyhovuje, ale já spím vždy vedle manžela. Znám případ v rodině, kdy manžel spí s přístrojem, takže manželka spí v jiné místnosti.:-O

helus 20.05.2018

Nedokáži si představit nespát vedle manžela.

tom 20.05.2018

Článek si sám sobě odporuje, tvrdí že to jak je člověk vyspalý ovlivňuje kvalitu vztahu a zároveň doporučuje spát společně. Jenže i když se milujete sebevíc a nemáte spolu žádný problém, jednoduše po usnutí se vždy vyspí člověk líp sám než vedle někoho, ty různý zvuky, doteky a jiné projevy mu narušují kvalitní spánek víc než kdyby spal sám. Samozřejmě jiná věc jsou emočně nestabilní jedinci, závislý na druhé osobě, která o samotě jednoduše trpí depresí a není schopna fungovat bez druhého. To si ale zaslouží spíš terapii, než dávání společného spaní za normu, naši předkové moc dobře věděli proč spali odděleně a společně spaní se začalo propagovat až nástupem průmyslové revoluce a omezenými podmínkami bydlení kdy lidem nic jiného nezbylo.

jouda 20.05.2018

Tak to je dobrej blábol. Lepší je spát většinou odděleně. Historicky králové a královny spali odděleně, protože to je prostě lepší. Jen chudý nemají na 2 postele, tak spí spolu.

I jiná úskalí jouda 20.05.2018

Joudo, super platná argumentace. A jsou tu i jiné problémy, o kterých se mezi "slušnými" lidmi nemluví. A to když se dostaví větry, hlavně u muže, tak co s tím. Zadržovat? Nemožné. Vypouštět? Nepříjemné. I proto spali aristokrati odděleně a pán šlechtičnu navštěvoval, jenom když se dostavil chtíč.

Novodobý aristokrat :-) jouda 05.05.2021

A co když se dostavoval vždy? Ráno i večer ? :-) Tragédie ? :-)

František Mlejnek 19.05.2018

Protože trpím chronicky obdobími, kdy mám poruchy spánku a třeba se tři čtyři hodiny každých pár minut převracím na posteli, několikrát za noc vstanu z postele, zas do ni lehám, to by se moje žena teda nevyspala. Navíc vždycky kolem půlnoci začala chrápat a jakékoliv mlaskání bylo marné. Když spím sám, jsem klidnější, že nikoho neruším a neomezuji.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat