Muži ze single stavu viní svůj vzhled

21.09.2021 | Vztahy

Doba povrchní je doba založená na obdivu k dokonalému fyzickému vzhledu. Kyperští psychologové tvrdí, že mladí muži viní z neúspěchu ve vztazích nejčastěji nedostatečně atraktivní vzhled.

Single muži sice mají bohatší společenský život a mnozí také více sportují než ve vztahu, ale obecně výzkumy dokazují, že spokojené funkční vztahy jsou prevencí řady onemocnění, horšího psychického zdraví a předčasného úmrtí.

Bez pomoci ostatních

Psychologové z Kypru zkoumali subjektivní příčiny toho, proč mladí muži nemohou najít partnerku. Zajímalo je tedy, co si tito muži myslí, že stojí za jejich neúspěchy v randění. A nejčastěji uváděli neatraktivní vzhled, následovalo nedostatečné sebevědomí a málo snažení v kariéře a životě.

„Nezadaní moderní muži často nejsou schopni flirtovat, protože v předindustriálním kontextu u předků selekční tlaky na mechanismy, které ovládaly úsilí při shánění partnera a vybíravost, nebyly tak silné. Dnes jsou ale takové dovednosti nezbytné, protože v průmyslově rozvinutých společnostech není výběr partnera řízen vnějšími vlivy nebo vynucen společností, lidé si musejí partnera nacházet sami,“ tvrdí doktor Menelaos Apostolou z Univerzity v Nikósii.

Jak to vidí muži

Výsledky jeho výzkumu se opírají o dvacet tisíc odpovědí mladých nezadaných mužů a nejčastějšími příčinami toho, proč nemohou najít partnerku, jsou podle nich:

  1. Nedostatečně přitažlivý vzhled
  2. Snížené sebevědomí
  3. Malá snaha
  4. Nezájem o vztahy
  5. Neschopnost flirtovat
  6. Introverze
  7. Nedávný rozchod
  8. Špatné zkušenosti z předchozího vztahu
  9. Nedostatek odpovídajících žen
  10. Nadváha

Zdroj: https://in-cyprus.philenews.com/cyprus-researcher-sheds-light-on-why-men-stay-single/, https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40806-018-0163-7







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat