Ženská intuice má hodně dlouhé ruce

Máte pocit, že je vám partner nevěrný? Nová studie přináší možná nový pohled a ukazuje, jakým opravdu překvapujícím způsobem můžete celé věci přijít na kloub.

Nevěra ve vztahu je velmi častým důvodem rozchodu, i když stát se může každému z partnerů. Dokáže často zničit nejen důvěru jednoho k druhému, ale i vzájemný respekt. Ovšem i s obviněními bez důkazů by měl být člověk opatrný. Při špatné interpretaci by totiž mohly významně zničit city partnera a způsobit nechtěnou odtažitost. Ale pokud jste velmi žárliví a k tomu ještě nedůvěřiví, pak určitě v každém partnerově zvláštním jednání jistě vidíte možnou nevěru. Chcete si být jistí, jestli je vám (ne)věrný? Tak podle téhle studie to prý jde.

Jak usvědčit nevěrníka

Studie (1) z odborného časopisu „Personal Relationships“ popisuje, jak vědci z jisté americké univerzity s pomocí 51 studentů přišli na novou teorii. Podle ní by měly páry, které chtějí důkaz o věrnosti nebo nevěře partnera, věřit intuici cizích lidí! Kvůli pokusu museli nejdříve studenti vyplnit dotazník ohledně jejich vztahu a věrnosti. Pak byly páry nafilmovány, kdy jeden z nich měl zavázané oči a musel namalovat obrázek, ke kterému mu ten druhý dával pokyny. Na tyto krátké filmy se pak podívali úplně cizí lidé. A zdá se prý neuvěřitelné, že následně vždy správně rozhodli o věrnosti nebo nevěře každého vztahu.

Cizí to ví nejlépe

Nový výsledek studie (1) tedy potvrdil to, co věděly už naše babičky. Totiž že člověk, který nemá v žádném možném případě s párem nic společného, dokáže skutečnou situaci posoudit nejlépe. Díky neutrálnímu a střízlivému pohledu je pro něj snadnější rozpoznat možné napětí a nespokojenost nebo nesoulad mezi partnery. A přitom nejsou ovlivněni osobní vazbou nebo pospolitostí s párem.

Pokud si tedy chcete být partnerovou věrností jistí, a bohužel mu nevěříte natolik, aby jeho slovo pro vás mělo váhu, zastavte příště na procházce v parku nějakého nahodilého kolemjdoucího. Pokud vám vaši domněnku o partnerově nevěře potvrdí, pak máte doma asi skutečně proutníka a stačí mu jen zabalit kufry. Nebo nemáte, ale to už asi bude stejně jedno, protože po tomhle si ty kufry jistě zabalí rád sám...(2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5657619/, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat