Manipulativní partnerka muže dusí

22.12.2020 | Vztahy

Víte, co chce, a taky si za tím tvrdě jdete, včetně partnerství. Od přítele nebo manžela očekáváte mnohé, ale ne to, aby vám odporoval. A co dalšího jako manipulátorka dokonale ovládáte? Mezi vaše nejsilnější zbraně patří nejen sobeckost!

Manipulace. Slovo v partnerských vztazích zmiňované a skloňované až nápadně často. Co si pod ním představit? Manipulace se dá popsat jako záměrné použití vlivu vůči slabostem druhého a jeho zranitelnosti, to vše ve prospěch vlastního cíle. Jednoznačně se jedná o formu emocionálního zneužívání a v rámci vztahů takové chování představuje rudou vlajku. Ale co když jste tím manipulátorem zrovna vy? Jestli se poznáváte v níže uvedených situacích, snažíte se partnera ovládat, co to jen jde!

Z každé hádky vyjdete jako vítěz

Jedním ze znaků manipulace je přenášení odpovědnosti na partnera. „Já nic, já muzikant, to tobě je co vyčítat, drahý! Za všechno si můžeš sám!“ Vždy hádku otočíte tak, aby partner odešel jako poražený, a navíc ještě žádáte, aby se vám omluvil. Pro vás osobně je však omluva skoro až sprostým slovem. Nikdy ji nepoužíváte, nebo jenom pouze výjimečně, pokud už vám teče do bot a není zbytí.

Emočně vydíráte

Emocionální vydírání člověka se někdy může zdát velmi jemné a neškodné, ale ve skutečnosti je to podpásovka jako trám. Úplně běžně děláte, že se kvůli vám protějšek cítí provinile, a to jen proto, že nedělá to, co chcete. Pokud nezabírá útok a ráznost, používáte slzy a stále dokola opakujete, že chcete pro vaše partnerství jen to nejlepší. „A to přece není trestné, miláčku!“

Sobeckost je vaše druhé já

Manipulativní ženy jsou extrémně sobecké. Využívají slabostí svých protějšků a velmi často dávají najevo, že partner neplní jejich očekávání a z tohoto důvodu nemá právo na výhody a odpustky. Bez mrknutí oka proti manželovi nebo příteli pošlete jeho nejlepšího kamaráda, či si na svoji stranu získáte jeho matku jen proto, aby vám pomohla „zpracovat a odbourat“ partnerovy nesmyslné zlozvyky, třeba amatérský sport.

Rozhodujete – vždy a ve všem

Partner přikyvuje, odsouhlasí, co mu navrhnete a předložíte, ale celkově jsou stejně všechna velká i malá rozhodnutí na vás. Plánujete dovolené, večeře a kulturní akce, určujete, do jaké školy půjdou vaše děti, vybíráte to nejvhodnější auto i byt. Tak jistě, ostatních se na názor zeptáte, ale nakonec si věci stejně uděláte po svém – tak, jak je považujete za správné.

Hrajete si na mučednici

Rodině a přátelům vykládáte, jak moc je těžké váš vztah udržovat při životě. Partner vám nic nedovolí, pořád po vás něco chce, bývá krutý, nekompromisní a chladný, nemůžete nic říct, natož udělat, ale jelikož ho tak moc milujete, obětuje se. Pochopitelně v zájmu lásky či dětí. Pro podporu svých divadelních představení využíváte emoční výbuchy. Kromě pláče se hroutíte, omdléváte a třesete. To všechno dělají ty nervy!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat