Vztah v konečné stanici s názvem rozchod

Láska se ocitla v nějaké krizi. Je natolik veliká, že už nemá cenu bojovat? Pokud si takovou otázku kladete i vy, v rozhodnutí vám mohou pomoci následující řádky. K jakému ortelu po jejich přečtení dospějete?

Existuje hodně důvodů, proč se lidé rozcházejí. Někdy je příčinou nevěra, jindy zase odlišná představa o rodičovství, neslučitelná rozdílnost povah nebo „obyčejná“ ztráta důvěry. S partnerem už to neklape jako kdysi, ale vzdát to ještě úplně nechcete? I přes váš optimismus a víru v lepší zítřky mohl svazek opravdu dojet do pomyslné konečné stanice. Podle čeho poznat, že jsou pokusy o vzkříšení zřejmě marné?

Pohled do křišťálové koule budoucnosti

„Ve své terapeutické praxi používám otázky, které mým klientům pomáhají identifikovat červené příznaky konce,“ popisuje americký psychoterapeut a manželský poradce Jacob Brown. „Jednou z nich je ta, zda si sami sebe představí po boku svého partnera i za pět let,“ poskytuje téma k zamyšlení tento expert. „Pokud jste smutní, či dokonce nešťastní z toho, že s ním strávíte další roky, proč s ním zůstávat,“ ptá se Jacob Brown. Jsou tu však i další varovné signály (1).

Sex jako alfa i omega pohody

Hlavním ukazatelem a vlastně i indikátorem kvality svazku může být i milostný život. Obracíte oči v sloup z myšlenky, že přece vůbec nejde o sex? Jak se to vezme. „Jestli se milování změnilo z dobrého na špatné nebo z uspokojivého na žádné, znamená to, že jste ztratili základní emocionální spojení. Intimita je totiž oknem, které vztah otevírá, ale bohužel i zavírá,“ domnívá se kalifornská psycholožka a párová terapeutka Elaine Sanders (2).

Když nevýhody převažují nad výhodami

Jste vyčerpaní z toho, že pořád jen dáváte a nic nepřijímáte? Trpíte nejistotou a postrádáte motivaci? Připravte si papír a tužku. „Když si nejste jistí, zda tomu všemu dát ještě šanci, sepište si seznam pro a proti. Jakmile porovnáte klady a zápory, možná zjistíte, že máte víc důvodů k rozchodu. V opačném případě můžete získat odpověď, proč spolu zůstat,“ doporučuje zase americký vztahový poradce Justin Lavelle (3). Pomohou vám tyto rady v rozhodnutí?

Zdroje: (1) www.jbamft.com/blog/2021/1/24/am-i-really-overreacting, upjourney.com, (2) edisciplinas.usp.br/pluginfile.php/5644278/mod_resource/content/1/%5BGarth_Fletcher%2C_Jeffry_A._Simpson%2C_Lorne_Campbell%28b-ok.org%29.pdf, (3) www.goodmenproject.com/featured-content/signs-youre-in-a-toxic-relationship-snsw/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat