Úspěšnost prvního rande je jenom o vzhledu

Chcete na prvním rande zaválet a odejít domů s pocitem slibné budoucnosti? Pak musíte splňovat moderní seznamovací kritéria. Týkají se úsměvu, očí i vlasů!

Že na vzhledu nezáleží, protože mnohem důležitější je charakter a tedy „krása vnitřní“? Ano, myšlenka je to přímo poetická. Bohužel se ale nezakládá na pravdě. Ani trochu! Čeho všeho si lidé při seznamování všímají a může to jejich úsudek i první dojem pořádně pokazit?

Úsměv hraje prim. Vždycky a všude

Asi nejuniverzálnější věcí z hlediska fyzické přitažlivosti je smích. Takové zjištění vyplynulo z každoročního on-line výzkumu americké marketingové společnosti Match.com (1). Takže potvrzeno, hollywoodský úsměv, který odhalí dvě řady běloskvoucích a zdravých zubů, je skutečně veledůležitým kritériem. Jakmile jedinci toužící po lásce i harmonickém vztahu překontrolují dentální hygienu, upíná se jejich zrak o trochu výš. Kam přesně?

Oči jsou oknem do duše

Jeden pohled řekne víc než tisíc slov. Klišé? Ale kdepak, holá realita. Také oči o potenciálním partnerovi mnohé prozradí, proto pozornosti nikdy neuniknou. A ženy chtějí hledět do těch oříškových – tedy v ideálním stavu. Tmavší barva očí byla už v dávné historii považována za vůbec nejatraktivnější. Dávala se totiž do souvislosti s větším množstvím melaninu, lepší plodností i vyššími šancemi na přežití. Mimochodem, podle něj se mužům na ženách líbí zase ty modré (1).

I na vlasech záleží

Mít na hlavě pomyslné vrabčí hnízdo? Ne, tudy cesta na pětihvězdičkové rande skutečně nevede. Takový závěr přinesl průzkum kanadské on-line seznamovací služby PlentyOfFish (2). Jeho poznatky naznačují, že pánové s lesklými a upravenými hnědými vlasy dostávají o 20 procent více zpráv a žádanek o osobní schůzku, alespoň ve srovnání s majiteli blond a černé hřívy. Jak to funguje na druhé straně barikády a u silnějšího pohlaví? Největším lákadlem je dámská blond kštice, ukazuje jistá britská studie (3).

Zdroje: (1) www.blog.pof.com/2014/01/most-desirable-singles-of-2014/, (2) www.researchgate.net/publication/51611793_British_men's_hair_color_preferences_An_assessment_of_courtship_solicitation_and_stimulus_ratings, (3) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306987797900189?via%3Dihub







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pizza těsto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat