8 nejhloupějších důvodů pro svatbu. Otestujte se!

13.03.2013 | Vztahy

Proč vstupujeme do manželství? Důvodů je jistě několik, především ten, že jsme potkali člověka, s nímž chceme strávit zbytek života, založit rodinu, společně zestárnout… Zajímavé ovšem je, že někteří z nás mají pro svatbu důvody úplně jiné.

A bohužel to nejsou důvody, kvůli nimž bychom měli do manželství vstupovat. Většinou pak totiž nebudeme šťastní, navíc s námi nebude šťastný ani partner/partnerka. A to není právě fair…

Pokud si tedy na otázku „proč se vdávám/žením?“ odpovídáte některou z následujících vět, ještě jednou se nad svatbou zamyslete…

Abych udělal/a radost rodičům.

Ano, je pravda, že vaši rodiče budou rádi, že máte (v jejich očích) konečně někoho, o koho se můžete opřít a s kým jim konečně zplodíte nějaké to vnouče, ale tady jde přece o váš život, ne o jejich!

Jsem/je těhotná.

Znáte se pár týdnů a najednou je na cestě dítě. Sňatek z povinnosti je v takovém případě celkem přežitek a jen málokteré manželství je schopné tuto situaci dlouhodobě ustát – nakonec totiž zjistíte, že jediné, co vás spojuje, je právě dítě a vy jste „uvězněni“ ve vztahu, který byste za jiných okolností dávno ukončili. Takže nezapomeňte – manželství není podmínkou pro šťastné rodičovství a šťastné dítě!

Chci, aby mělo moje dítě tátu/mámu.

Jste na výchovu dítěte sami, a tak mu hledáte maminku nebo tatínka – ovšem ne partnera nebo partnerku pro sebe. Uvědomte si, že pokud budete ve vztahu nešťastní, přenesete své starosti i na dítě, kvůli kterému jste se vlastně brali.

Pomůže mi to s dluhy…

Řešit finanční situaci manželstvím není zrovna nic etického, o férovosti ani nemluvě. Zkuste své problémy řešit jinak!

Konečně se odstěhuju od rodičů.

Tohle byl před rokem 89 poměrně častý důvod sňatku – mladí lidé pak snáze dosáhli na bydlení. Dnes máte i jiné možnosti – pokud chcete vyletět z rodného hnízda, ale nemáte dostatek financí na pronájem či koupi bytu, najděte si spolubydlícího a stěhujte se!

Čeká se to ode mě…

Tohle platí především o ženách – každá dívka je odmala vychována k tomu, že se vdá, porodí děti a „budou šťastni až do smrti“. Ovšem pokud tohle není váš osobní životní sen, zapomeňte na očekávání a tradice – prostě se zařiďte podle sebe. Jde o vaše štěstí!

Všichni okolo mě už jsou vdané/ženatí.

Platí to, co v předchozím bodě. Když budou všichni skákat z mostu do Vltavy, půjdete taky, ačkoli je to nebezpečné, voda je studená a špinavá a vás ta představa vážně neláká? Použijte tedy stejnou úvahu i v případě manželství. Každý jsme přece jiný!

Chci mít dítě.

Ano, tradice nám velí, že než počneme potomka, měli bychom být nejprve vdané/ženatí. Ale pokud to takhle necítíme, nemusíme se svatbou nijak spěchat! Nesezdaní rodiče jsou stejně dobří jako ti sezdaní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat