Rutina může váš vztah velice zlepšit

Když s někým začnete chodit, vše je nové a vzrušující. Každá interakce je dobrodružství, protože je to něco, co jste ještě nikdy nedělali. Pak pomalu, v průběhu času, sladíte své plány a rozdělíte domácí práce. Usadili jste se v pohodlné rutině.

Představa, že máte ve vztahu rutinu, může znít nudně. Vytvoření rutiny však neznamená, že se dostavila samolibost a váš vztah je odsouzen k zániku.

Kromě toho, když budete mít pevnou rutinu, můžete se vy a váš partner na co těšit. V opačném případě, pokud si nedáte záležet na tom, abyste si s partnerem naplánovali schůzky a další rutiny, možná spolu nebudete moci trávit tolik času, kolik byste chtěli. Životní povinnosti vás mohou nechat čekat na spontánnost, která se nikdy nedostaví nebo není pravidelná či dostatečná k tomu, aby vztah udržovala.

Jak může rutina vašemu vztahu prospět

Zatímco spontánnost může být vzrušující, opačná strana může být stresující nepředvídatelnost. Rutiny jsou uklidňující, protože poskytují stabilitu a známé věci. Stabilita je klíčovou složkou pro udržení dlouhodobého vztahu.

Když se s partnerem posunete k rutině, můžete ji upravit tak, aby fungovala a vyhovovala oběma. To může pomoci posílit vaše pouto a zlepšit váš vztah. Rutina vám a vašemu partnerovi může pomoci trávit čas společně, a přitom se věnovat činnostem, které vás oba baví. Díky tomu bude váš společný čas kvalitní a smysluplnější.

Plánování vytváří záměrný závazek vědomě se věnovat svému partnerovi a vztahu. Sdílení zkušeností a zapojování se do aktivit s partnerem vytváří pocit sounáležitosti a vede k větší intimitě. Rutiny pomáhají vytvářet pocit konzistence a spolehlivosti ve vztahu. To může vést k větší důvěře v partnera a ve vztah.

Nepředvídatelnost může být stresující a někdy vést ke konfliktu, pokud nejsou splněna očekávání některého z partnerů. Stálá rutina naopak může pomoci eliminovat stres a konflikty.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat