Vztah může vydržet. Poznejte triky šťastných párů

Jak to, že někteří lidé prožijí celý život s jedním partnerem a vám se stále nedaří? Jaká jsou tajemství párů, které našly své „a žili šťastně až do smrti“?

Zkuste se zamyslet nad tím, zda náhodou ve vztazích neporušujete některé z následujících „pravidel“. Občas i opravdové maličkosti mohou vaše štěstí nepěkně poznamenat...

Nemějte nesplnitelná očekávání

Co vlastně od partnera očekáváte? Že se bude vždy usmívat, bude vás (obrazně řečeno) nosit na rukou, nikdy se s vámi nepohádá... Možná si říkáte, že takové představy nemá snad nikdo, ale divili byste se, kolik lidí si neuvědomuje, že partnerský život vyžaduje spoustu práce a kompromisů, a to od obou partnerů. Žít ve šťastném svazku neznamená, že spolu občas „nebojujete“.

I spory mají svá pravidla

Když už jsme u těch „bojů“, je třeba zmínit, že nejrůznější spory a hádky by se měly odbýt hned, jen co se objeví. Žádné několikadenní vyčítání, pokud vyvstane problém, společně jej vyřešte. A nezapomínejte, jak je důležité bojovat fér. Vytahovat předchozí spory, vyčítat druhému minulost nebo do hádek zapojovat například rodinu partnera (viz okřídlené „jsi stejná jako tvoje matka/jsi celý otec“) a dávat podpásovky je prostě nesportovní. Pamatujte, že cílem sporů není druhému co nejvíce ublížit, ale najít řešení situace!

Splňte, co jste slíbili

Respektive by se správně mělo dodat – slibujte partnerovi jen to, co opravdu můžete splnit. A také nevymýšlejte si nejrůznější výmluvy, proč jste něco neudělali, zkrátka nelžete. Důvěra mezi partnery je totiž pro vztah naprosto klíčová a bohužel je velice snadné o ni přijít... Možná si myslíte, že drobné výmysly partnera vlastně chrání (vždyť je to „pro jeho dobro“), ale vztahu ve výsledku uškodí.

Nenechte se ovládnout stereotypy

To je jedna z vůbec největších výzev dlouhodobých vztahů – nedovolit, abyste se spolu začali nudit a upadli do každodenního stereotypu, který přebije i vzájemné city. Samozřejmě, zažité rituály do vztahů patří a dobrodružné a vzrušující období, které provází začátek každého vztahu, musí jednou skončit, ale to neznamená, že rezignujete i na další vývoj! Snažte se svůj vztah neustále něčím zpestřovat! Společné zážitky jsou pro partnery velmi důležité.

Vztah není sportovní zápas

Spousta lidí ve vztahu připomíná spíše sportovce, který si přeje za každou cenu vyhrávat. Jenže partnerství není hřiště, tady se skóre nepočítá. A tak zapomeňte na tradiční „zase jsem měl/a pravdu“, uvědomte si, že partnerův neúspěch není vaší výhrou, že v hádkách se za argumenty nepřidávají body a že v nich nejde o výhru. Přehnaná soutěživost dokáže vztah zničit...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat