8 věcí, co jste NEvěděli o líbání

19.02.2015 | Vztahy

Na světě je jen málo lidí, kteří se nikdy s nikým nelíbali. Důvod je jasný – je to úžasná zábava i dokonalý projev lásky.

A i když si polibky s někým blízkým vyměňujeme prakticky všichni, určitě o nich nevíme všechno! Schválně, kolik z následujících informací pro vás budou novinkou!

1. Podle antropologů se líbání oddává 90 % lidí. Nicméně každý trochu jinak a pro každého má polibek trochu jiný význam (i v různých kulturách se význam polibku liší).

2. Ačkoli je líbání tak oblíbenou zábavou, jsou země, kde jsou polibky na veřejnosti zakázány. A to i v některých státech USA!

3. Do polibku se nezapojuje příliš obličejových svalů. Především při něm „pracuje“ sval orbicularis oris, tedy kruhový sval ústní.

4. Líbání je zdravé – kromě toho, že posiluje imunitu, při něm spálíte během jediné minuty 26 kalorií.

5. Světový rekord v nejdelším polibku drží Rich Langley a Louisa Almedovar z USA, kteří se vydrželi líbat 30 hodin a 59 minut.

6. Téměř dvě třetiny lidí nakloní při polibku hlavu doprava.

7. Podle některých vědců vzniká u člověka potřeba polibků už před narozením, ještě v matčině těle.

8. Líbání může prodloužit lidský život. I když se při něm přenáší některé choroby (od běžného nachlazení až po mononukleózu), muži, kteří svou ženu každý den před odchodem do práce políbí, žijí podle jedné ze studií v průměru o 5 let déle než jejich vrstevníci, kteří tak nečiní.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat