Paličák a hrubián: Jaký je? Otestujte ho podle prstů!

20.02.2015 | Vztahy

Vliv hormonů při nitroděložním vývoji plodu na osobnost mužů je moderním tématem řady výzkumů posledních let. Bylo totiž prokázáno, že vysoká koncentrace testosteronu v krvi matky při vývoji mužského plodu ovlivňuje nejen jisté fyzické vlastnosti, ale také rysy osobnosti. A jedním z nich je přístupnost, vstřícnost a pozornost.

Muži, na které působí vysoká koncentrace testosteronu, mají výrazně delší prsteníček než ukazováček. Muži, na které působí vyrovnaná hladina tohoto hormonu, mají oba prsty stejně dlouhé. A muži, na které působí málo testosteronu a více ženských pohlavních hormonů, mají delší ukazováček.

Jedinci, kteří mají ukazováček a prsteníček stejně dlouhé, jsou mnohem sympatičtější, milejší a pozornější. Zvláště při komunikaci s ženami. Zatímco jedinci, kteří mají rozdíl poměru mezi prsty velký, jsou častěji naopak svárliví, tvrdohlaví a také neurvalí.

Profesorka Debbie Moskowitzová provedla experimentální výzkum, v němž vystavila muže a ženy vzájemné interakci. Ti vůbec netušili, co se zkoumá. Jejich chování ale bylo zaznamenáváno a následně analyzováno. Mužům také změřila Moskowitzová prsty na rukou.

Když byli s ženami, chovali se muži s menším rozdílem mezi poměry prstů tak, že pozorněji naslouchali, smáli se, byli svolní ke kompromisu, víc protějšek ujišťovali a také mu lichotili,“ tvrdí profesorka Moskowitzová z McGillovy univerzity v Montrealu. Naopak muži s velkým rozdílem v poměrech mezi prsty byli častěji svárliví, hádaví, neurvalí, hrubí a paličatí.

Předchozí výzkumy zabývající se poměrem délky prstů u mužů prokázaly, že muži mající výrazně delší prsteníček než ukazováček jsou temperamentnější, aktivnější fyzicky, jsou většinou také svalnatější, mužnější, atraktivnější, častěji homosexuálové, nevěrnější a promiskuitnější.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat