Nechcete, aby váš vztah skončil rozchodem? Tohle musíte vědět!

21.05.2015 | Vztahy

Bude váš vztah úspěšný a skončí pevným manželstvím? O tom může mnohé napovědět jednoduše to, zda si pamatujete dobře důležité body svého soužití, momenty, které vedly k prohloubení vzájemného závazku a oddanosti a které dokládají pokrok ve vztahu. Páry, které si nepamatují, jak a co se během soužití dělo, většinou končí rozchodem.

„Lidé mají rádi pocit, že jako pár dělají pokrok. Pokud ne, pokud ve skutečnosti jejich vztah má problémy, tak si rozmazávají vzpomínky, což jim pomáhá mít pocit, že se ubírají kupředu, protože si psychologicky potřebují ospravedlnit to, proč ve vztahu setrvávají,“ tvrdí profesor Brian G. Ogolsky z University of Illinois v Urbaně.

Jeho tým sledoval po dobu několika let různé dvojice. Některým párům to skvěle klapalo a končily ve spokojeném manželství, jiné se v soužití lopotily a končily rozchodem. To, co tyto dvě skupiny jasně rozdělovalo, byl fakt, jak dobře si vzpomínají na různé události a zlomové momenty jejich vztahu.

„Pokud pár zvažuje, že učiní životní závazek – manželství –, je v sázce opravdu hodně. Proto je důležité, aby si přesně pamatoval to, jak se vztah vyvíjel. Ale když pár prochází pomalou a bolestivou smrtí, pamatovat si to, co se dělo přesně, už neslouží dobru. Člověk se snaží vyhnout neustálému zklamání tím, že si nepamatuje přesně, jak se věci vyvíjely a raději je rozmazává v iluzi,“ vysvětluje psychologický fenomén profesor Ogolsky.

Podle něj lze jasně určit, kterému vztahu to klape a bude pokračovat. Takoví partneři si totiž pamatují vývoj vztahu a události během soužití téměř dokonale. Čím více jsou vzpomínky na minulost dvojice rozmazané, tím je to pro osud páru horší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat