S kým bude vztah jako na houpačce? Zeptejte se hvězd

16.02.2017 | Zábava

Ačkoli se říká, že protiklady se přitahují, pro dlouhodobé vztahy nejsou zcela odlišné pohledy na svět dobrým základem. Alespoň to tvrdí odborníci. A ani některá znamení nejsou předurčena právě k nejšťastnějšímu společnému životu. Která musejí na vztahu pracovat více než jiná?

Beran a Rak

Berani často jednají unáhleně a říkají věci, aniž by si je dopředu rozmysleli. Zatímco některým znamením bude přístup „co na srdci, to na jazyku“ vyhovovat, Raci jej tak docela neocení. Jsou velmi emocionální a citliví, a tak mají obavy, že pokud se Býkovi svěří se svými pocity, dočkají se odpovědi, která se jim rozhodně líbit nebude. Býčí ochranitelské sklony se pak těžko budou vyrovnávat s faktem, že je k sobě Rak tak docela „nepustí“.

Býk a Střelec

Zatímco Býci jsou symbolem stability, klidu, ale také tvrdohlavosti, Střelci milují zábavu, nespoutanost, spontaneitu. A tak soužití těchto dvou znamení může připomínat spíše nějaký americký sitkom. A ačkoli je zábavný pro lidi zvenčí, samotní aktéři musejí často napínat veškeré své síly, aby vztah udrželi a rozvíjeli.

Blíženci a Panna

Panny bývají spíše uzavřené do sebe, trvá jim dlouho, než někoho skutečně pustí do svého nitra a své city nevykřikují na každém rohu. Naopak Blíženci jsou přímo závislí na svém společenském životě. Jsou spokojení, když jsou obklopeni lidmi, a tak jim tiché Panny mohou způsobem svého života připadat tak trochu nudné. Pannám pak občas Blíženci přijdou hlasití a povrchní. A tak se často míjejí.

Rak a Vodnář

Zatímco Raci nemají potřebu skrývat své emoce a jsou ve svých pocitech naprosto otevření, Vodnáři jsou navzdory své empatii a citlivosti spíše uzavřenější. Tyto dva odlišné přístupy pak mohou vyústit v celou řadu nedorozumění a potíží, jež vztah rozhodně neposilují. Ne že by jej „pohřbívaly“ hlasité hádky, spíše mnoho drobných nedorozumění.

Lev a Beran

Lvi potřebují být středem pozornosti, užívají si, pokud jsou na výsluní. Jenže Berani jsou až příliš soutěživí, než aby své lví partnery či partnerky nechali jen tak beze všeho zářit. Lvi však potřebují spíše podporu, nikoli soupeření. Dvě takto dominantní znamení často prožívají to, čemu se říká italská domácnost.

Panna a Rak

Pro některé lidi se zdrženlivá Panna, která si své city spíše chrání, než aby je okázale projevovala, může (mylně) zdát chladná. A Rakům zvláště. Ti nemají problém o svých pocitech otevřeně hovořit a ukazovat je. Lehce rozpačité reakce Panen na své citové projevy si pak mohou vyložit jako kritiku či pokrytectví, z čehož vznikají příležitosti k třenicím.

Váhy a Štír

Váhy prostě milují, když vše plyne, jak má, když je vše ve vzájemné harmonii. Nikdy nevyhledávají konflikty a naopak platí za „mírotvorce“. Naopak Štíři nemají problém řešit složité situace s vášní sobě vlastní, dokáží být velmi hlasití a rychle vzplanout (k jejich cti ovšem hovoří i to, že velmi rychle zase vychladnou). A to je pro některé Váhy až příliš intenzivní život.

Štír a Lev

Ačkoli jsme na začátku psali, že protikladům to většinou neklape, Štír a Lev potvrzují, že když je společných rysů až moc, také to není nejvýhodnější základ vztahu. Obě znamení jsou charismatická, silná, vášnivá, sebevědomá, jsou ráda středem pozornosti… A tak není divu, že spolu neustále soupeří a předhánějí se. Jenže co se může zpočátku zdát jako skvělé dobrodružství, může přerůst v únavnou bitvu.

Střelec a Kozoroh

Střelci jsou nezávislí a málokdy se nechají „spoutat“ – prostě se v životě vydávají, kam je intuice zavede. A to je pro řád potřebujícího Kozoroha těžké sousto. Jsou až příliš organizovaní, mají rádi pravidla, a tak Střelcův (v jejich očích) neuspořádaný život nedokáží pochopit. Střelci se pak cítí jako v pasti. A na konflikty je zaděláno.

Kozoroh a Beran

Ačkoli jsou oba dříči a mají rádi věci pod kontrolou, každý k tomuto cíli využívá jiných cest. Zatímco Kozorohům nevadí, pokud si na dobrý výsledek musejí nějakou dobu počkat (zato si mohou být jistí, že odvedli skutečně maximum), Berani nemají takovou trpělivost. Navíc mnohem raději riskují než Kozorozi, což také může vyústit v třecí plochy.

Vodnář a Býk

Vodnáři mají tak trochu rebelskou náturu, neradi zůstávají na jednom místě, nedělá jim problém měnit směry i myšlenky, ale málokdy se ochotně přizpůsobují síle. Býci jsou spíše stálicemi, nejsou přátelé překotných změn, mají rádi svůj klid a stabilitu. A právě snaha Vodnářů přizpůsobit je svým představám o životě může bolestivě narazit.

Ryby a Vodnář

Ryby vedle sebe potřebují někoho, kdo by jim naslouchal, komu se v případě potřeby mohou vyplakat na rameni. A takovou oporu jim Vodnáři většinou poskytnout nemohou. Nejsou si totiž tak úplně jistí, jak nakládat s emocemi druhých lidí. Navíc jsou pro Ryby příliš nestálí – a mohou v nich vyvolat pocit (nikoli pravdivý), že pouze využívají jejich pověstné dobroty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat