Cestujte levně: Tipy na prodloužené víkendy v cizině

16.04.2019 | Zábava

Rádi byste se podívali do světa, ale vaše finanční možnosti nejsou takové, jaké by pro poznávání vzdálenějších koutů světa být měly? Nezoufejte! V dnešní době lze sehnat letenky opravdu za pár korun a takový prodloužený víkend v cizině vás nemusí vyjít dráž než pár dní na chalupě.

Paříž

Kdo by nechtěl strávit víkend v romantické Paříži? Pouliční umělci, voňavé bagety a vybraná gastronomie nemusejí přijít draho. S nízkonákladovými aerolinkami máte možnost se do Paříže podívat i za 1028 korun, včetně zpátečního letu. Ubytování vás přijde na zhruba 1200 korun za noc.

Barcelona

Kouzlo španělské Barcelony můžete zažít už za 2400 korun. Cena za jednolůžkový pokoj a jednu noc v něm začíná na osmi stech korunách. V Barceloně je sice dráž než u nás, ale na jednom místě naleznete nejen nádhernou architekturu a muzea, také můžete navštívit proslulý stadion, vykoupat se v moři nebo ochutnat španělskou kuchyni.

Zadar

O loňského podzimu létají nízkonákladové společnosti i do chorvatského Zadaru. Výhodou je poloha letiště, které je vzdáleno jen 10 kilometrů od moře. S takovou se můžete rovnou sbalit a za dvě a půl hodiny ležet na pláži. Cena zpáteční letenky je průměrně 2200 korun, ubytování v Chorvatsku je zejména mimo sezonu velmi levné a ani potraviny zde nejsou o moc dražší než u nás.

Dublin

Koho láká ruch velkoměsta, povídky o leprechaunech, Keltech, nekonečná zábava a černé pivo, ten by si neměl nechat ujít víkend v irském Dublinu. Letenka tam i zpět vás vyjde na necelých 1500 korun, bydlení, zejména v hostelech s více lůžky seženete už od pěti set. Jediné, co turistu se zálibou v pití piva může nemile překvapit, je cena tohoto nápoje. Pod pět euro se v hospodě nedostanete. A to ho nedostanete ani celý půllitr. Irové totiž točí pinty.

Londýn

Londýn je obrovské město, ve kterém si přijde na své každý. Disponuje nespočtem klubů, muzeí i památek a koncentruje většinu kultur celého světa. Letenky do Londýna jsou k sehnání skutečně za hubičku. Zpáteční let totiž můžete zakoupit již za 700 korun. Bydlení seženete za podobnou částku na jednu noc. Jediné s čím je třeba počítat je fakt, že Londýn je poměrně drahé město a to zejména v případě vstupů na turistické atrakce a v oblasti stravování. Pokud se ale budete stravovat ve fast foodech či využijete místních supermarketů, nemusí být návštěva ani příliš drahá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat