V Německu se narodil chlapec s porodní váhou 275 gramů

08.03.2010 | Zajímavosti

Několik měsíců bojoval v Německu o život chlapec, který se narodil s dosud nejnižší porodní váhou u plodu mužského pohlaví. Po narození měl pouhých 275 gramů, což je pod hranicí, která se považuje za nezbytnou k přežití.

Chlapeček je ale díky moderní péči postnatální jednotky nemocnice v Göttingenu mimo nebezpečí a už třetí měsíc se z něj doma radují rodiče.

Ve většině případů se za hranici přežitelné porodní váhy považuje 350 gramů. I tak mají ale takové děti často celou řadu vývojových vad.

Případ chlapce z Göttingenu byl utajován před médii, protože dítě mohlo kdykoli zemřít. Jeho stav byl velmi kritický. Teď už je však podle lékařů mimo nebezpečí a je velká naděje, že se rodiče dožijí jeho dospělosti. Když v prosinci dosáhl váhy 3,7 kilogramů, byl po šesti měsících na jednotce intenzivní péče propuštěn domů k rodičům. Dosud je na světě evidována nejnižší porodní váha chlapce, který přežil, 297 gramů. U dívek je to 244 gramů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat