Proč jsou rozčilené ženy vnímány jako hysterky?

Muži, kteří vyjadřují hněv, mají silný vliv na své kolegy a těší se respektu. Ženy se stejným chováním jsou ale vnímány jako hysterky a emocionálně nestabilní. Sexistický dvojí standard s ohledem na pohlaví odhalila studie psychologů z Arizony. Ti sledovali, jak se u soudu ovlivňují jednotliví porotci z lidu.

A zjistili, že zatímco muži projevující hněv a zlobu jsou vnímáni jako dominantní a mají na ostatní silný vliv, ženy vyjadřující hněv a zlobu jsou považovány za příliš emocionální a hysterické.

V experimentálním výzkumu s dvěma stovkami porotců vyšlo najevo, že když muži vybuchli a projevili hněv, silně to ovlivnilo ostatní porotce. Když totéž udělala žena, přišla o svůj vliv a vážnost a porotci se drželi svého původního názoru na rozsudek.

„Místo aby si získaly respekt jako muži, byly ženy zavřeny jako příliš emocionální,“ tvrdí autoři z Arizona State University.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat