Nákupy z druhé ruky mají svá pravidla

Také jste propadli kouzlu second-handů, tedy obchodů s oblečením z „druhé ruky“? Pak pro vás máme několik tipů, jak při nakupování v nich dostanete nejen to, co opravdu chcete, ale koupíte i to nejlepší, co takové obchody nabízejí.

Second-handy jsou nejen skvělým způsobem, jak ušetřit rodinné finance, ale také jak zamezit plýtvání – spousta věcí by úplně zbytečně skončila v odpadu, takto je můžete ještě dále používat. I to je důvod, proč si second-handy oblíbilo tolik lidí.

Takže jak na ty nejlepší nákupy z druhé ruky?

Ptejte se a zjišťujte

Přemýšlíte, jak je možné, že lidé okolo vás mají tolik úžasných a trendy kousků ve svém šatníku ze second-handu, zatímco vy málokdy „ulovíte“ něco, co by opravdu stálo za to? Možná je to tím, že si na rozdíl od vás zjistili, kdy do konkrétního obchodu přivážejí nové zboží a kdy je nejlepší chodit do něho nakupovat. Nestyďte se optat prodavačů!

Nebojte se objevovat

Zatímco do supermarketu bychom měli chodit vybavení nákupním seznamem, do second-handů se takto omezovat nemusíme. I když se jdeme podívat například po nějakém svetru, neznamená to, že bychom měli ignorovat stojany například se sukněmi. Co kdyby se v nich skrýval nějaký ten poklad?

Berte, co vidíte

Pokud se vám nějaký ten kousek zalíbí, nenechávejte ho jen tak bez dohledu. Za 10 minut už ho byste ho totiž nemuseli najít. V second-handech není ten luxus, že mají od každého oblečení několik kusů. Prostě si berte, co se vám líbí, a pak vyrazte do zkušební kabinky. Zpět na stojany vraťte už jen to, co vám nesedí. Nepřipravíte se tak o žádnou příležitost!

Nekoukejte na značky

Při nakupování z druhé ruky nezáleží na tom, od jakého výrobce oblečení pochází (i když často v second-handech najdete za pár korun jinak drahé značkové kousky). Soustřeďte se především na to, zda vám daný kousek pasuje a zda je z kvalitního materiálu.

Nevěřte skvrnám

Oblečení putuje do second-handů vyprané, a tak pokud na nějakém kousku objevíte skvrnu, zpozorněte. Možná totiž nebude tak snadné se jí zbavit. A tak hrozí, že skončíte s úžasným topem, který ovšem zdobí nevzhledná skvrna, již se vám nepodaří vyprat ani s těmi nejlepšími čističi či babskými radami.

Nepřehánějte to

Spousta z nás má tendenci řídit se pravidlem „když je to levné, můžu si koupit jakékoli množství“. Jenže takovým přístupem si zajistíte jediné – šatník přetékající oblečením, které vlastně nikdy nenosíte, protože se vám nakonec zas tak nelíbí (ale v obchodě vypadalo tak dobře) nebo je nemáte s čím kombinovat. A to není právě strategické. Vždy se nad každým kouskem zamyslete, zda se do vašeho šatníku opravdu hodí a zda ho využijete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:29
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:26
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat