5 zajímavostí o single bydlení: Tohle vás čeká

Začínáte novou etapu života jako nezadaní? Poprvé se stěhujete do bytu, který kromě vás nebude už nikdo jiný obývat? Pak se připravte na zajímavou životní zkušenost. Takové single bydlení totiž znamená i spoustu překvapení, která by vás nejspíš nenapadla!

Tak například zjistíte, že…

…žít o samotě neznamená být osamělá/osamělý.

Spousta lidí zaměňuje slovo „samota“ za „osamělost“. Přitom se vůbec nejedná o synonyma. Vy jen nesdílíte s nikým byt. Ale to neznamená, že nemáte spoustu společenského vyžití! Naopak! Dokonce zjistíte, že se s přáteli a známými vídáte častěji než kdy dříve. Člověk je prostě společenský tvor. A tak si rozhodně nepřipadá osamělý ani člověk, který je single.

…mluvíte často sami se sebou.

„Páni, já už si zase povídám sám/sama pro sebe!“ A co víc, povídáte si nahlas. Nebojte, nezbláznili jste se, to je docela normální. Občas sám se sebou promlouvá každý, jenže když věci říkáte nahlas v prázdném bytě, mnohem víc je vnímáte. A taky si pro sebe budete přece jen povídat o něco častěji, než kdyby s vámi domácnost sdílel ještě jiný člověk. Je to zcela přirozené a normální, nebojte. Pokud by vás to i tak znervózňovalo, pořiďte si domácího mazlíčka (s ním můžete konverzovat, jak chcete).

…máte pořád prázdnou lednici.

Ačkoli k tomuto jevu dochází i v domácnostech o několika členech, přece jen se vyskytuje častěji u single obyvatel. Důvod je jednoduchý. Jelikož jste jediným zásobovačem, než se naučíte nakupovat efektivně pro jednoho člověka, budete občas zírat do lednice, v níž bude zbytek hořčice, nějaká zavařenina a starý kus sýra, který už rozhodně není poživatelný. Na druhou stranu má lednice pro jednoho i výhody – tak například vám nikdo nesní oblíbený jogurt nebo šunku.

…si užíváte ticho.

I když se říká, že ticho je někdy pořádně strašidelné, zjistíte, že tomu tak není. Naopak! Jsme dnes neustále někým a něčím obklopeni, a tak jsou chvíle, které máme jen a jen pro sebe, čím dál vzácnější. Pokud ale bydlíte sami, můžete bez rušení relaxovat a odpočívat, kdykoli máte příležitost, aniž by vás cokoli či kdokoli rušil. V důsledku tak dokonce prospějete svému zdraví, protože pravidelná relaxace či meditace pomáhá k duševnímu klidu a vyrovnanosti.

…dokonale poznáte sebe sama.

Být sám/sama jen se svými myšlenkami sice může znít na první pohled trochu nebezpečně, ale ve skutečnosti vám to může velmi prospět. O samotě o sobě zjistíte spoustu věcí, poznáte své reakce, způsob uvažování, budete muset za sebe a každé své rozhodnutí převzít 100procentní odpovědnost. A to je na cestě ke skutečnému dospění důležitá věc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat