Majonézu oceníte nejen na talíři. Hodí se i na paty nebo proti vším

Majonéza – pochutina, kterou někteří z nás vezme do ruky jen párkrát za rok, když připravují poctivý český bramborový salát, zatímco jiní si bez ní jídlo nedovedou prakticky představit. Ať už patříte do kterékoli skupiny, vězte, že majonézu oceníte i jindy než při vaření.

Kdy se také vyplatí mít ji po ruce?

Když chcete dopřát vzpruhu vlasům

Vlasy bez lesku a života? Pak jim dopřejte hydratační majonézovou masku. Naneste tuto potravinu po celé délce pramenů, přikryjte koupací čepicí (či hlavu zabalte do folie a ručníku) a nechejte 15 minut působit. Poté vlasy umyjte jako obvykle.

Když toužíte po pevných nehtech

Roztřepeným a lámajícím se nehtům dejte jednoduše sbohem. Namísto utrácení za drahá séra či speciální olejíčky prostě každý večer na nehty a okolí naneste vrstvičku majonézy a po 5 minutách působení opláchněte.

Když jste se spálili na sluníčku

Rychlá úleva pro bolestivou spálenou pokožku? Ano, majonéza. Naneste ji na postiženou oblast a nechejte „vsáknout“. Nejenže uleví od bolesti, ale navíc umí majonéza pokožku účinně hydratovat.

Ostatně to ocení nejen ta spálená, a tak majonézu klidně občas využijte namísto pleťové masky, zvláště trápí-li vás suchá pleť.

Když máte ztvrdlé paty

Sezóna sandálek je za dveřmi, a tak není od věci rychle „postavit do latě“ svá chodidla. Abychom je mohli bez obav ukazovat v otevřených botičkách. Prostě na paty naneste majonézu, nechejte 15 minut působit a opláchněte. Poté odstraňte ztvrdlou kůži jako obvykle, například pemzou či pilníkem.

Když si vaše dítko přinese vši

Zase se váš potomek drbe ve vlasech a po bližším ohledání je jasné, že si ze školy zase přinesl vší kamarády? Namísto chemikálií sáhněte po obyčejné majonéze. Štědře ji naneste po celé délce pramenů i na pokožku hlavy. Obalte folií nebo dítěti nasaďte koupací čepici a nechejte majonézu přes noc kouzlit. Ráno vlasy umyjte jako obvykle a pomocí hřebenu „všiváčku“ z pramenů odstraňte nezvané hosty i hnidy.

Když máte na nábytku voskovky

S malými dětmi se taková nehoda stane raz dva. Papír zkrátka není dostatečně velký, aby pobral veškerý malířský potenciál vašeho potomka. A tak máte kus kresby i na stole. Nezoufejte – i s velmi citlivým dřevěným nábytkem si poradí obyčejná majonéza. Prostě ji naneste na ono umělecké dílo, nechejte pár minut působit a poté setřete měkkým hadříkem. A je to!

Když vaše klávesy potřebují vzpruhu

Klávesy vašeho staršího piana už jsou spíše žluté než bílé? Žádný problém. S pomocí hadříku na ně naneste tenkou vrstvičku majonézy, nechejte chvíli působit a poté otřete vlhkým hadrem a vyleštěte.

Když chcete odlepit samolepku

Jako by se občas obchodníci či výrobci spikli a samolepku s cenou či instrukcemi se snažili nalepit na to nejnevhodnější místo. Co teď? Z tvrdých povrchů, jako je například sklo, kov či plast, můžete samolepku odstranit s pomocí majonézy. Prostě ji do cenovky vetřete a nechejte působit. Lepidlo se „rozpustí“ a vy jednoduše samolepku smyjete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:42
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:40

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat