Devítiletá Číňanka porodila zdravé dítě

05.02.2010 | Zajímavosti

V čínském Čchang-čchunu rodila devítiletá dívka. Šokující případ má ale šťastný konec, dívka porod přežila bez újmy na zdraví a dokázala přivést na svět zdravého 2,75 kilogramů vážícího chlapce. Šokující příběh se z provincie Ťi-lin rychle rozšířil do zbytku země.

Nezletilá těhotenství jsou v komunistické velmoci naprostým tabu a únik informací z nemocnice lze považovat za selhání zdravotnického personálu. Místní novináři se snažili získat více informací, ale podařilo se jim pouze zjistit, že dívka vypadá vyspělejší než na devět let a že otec je neznámý, pátrá po něm čínská policie. Pokud byl starší 14 let, pak se ovšem dopustil podle čínských zákonů těžkého zločinu.

Podle statistik tvoří školačky v Číně 30 procent všech žen, které jdou každoročně na potrat. Studentky vyššího vzdělávání pak přispívají 20 procenty.

Mezi nejmladší rodiče světa patří osmiletá Ruska, která v dubnu 2000 porodila dítě třináctiletému chlapci. V roce 1930 tam porodila mrtvé dítě šestiletá holčička. Nejmladší matkou všech dob je ale zatím Peruánka, která v roce 1939 rodila jako pětiletá.






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat