Matky skutečně vycítí vážnou chorobu u svého dítěte

05.02.2010 | Děti a rodina

Matky opravdu dokážou podvědomě vycítit, zda je jejich dítě vážně nemocné, ačkoli nemají samy lékařské vědomosti.

Podle odborníků z Oxfordu opatřila příroda ženy zvláštním instinktem, na jehož základě dokážou rozpoznat u dítěte hrozící nebezpečí z nevědomě vnímaných symptomů infekční choroby. Mnohdy je tak dobré uposlechnout varování matky, že se nejedná o obyčejnou chřipku, ale může to být infekce mnohem vážnější.

„Měli bychom obvykle uvěřit instinktům rodičů. Protože své dítě provedli mnoha méně nebezpečnými chorobami a často mohou odhalit včas vážnou hrozbu, která se od méně nebezpečných nemocí liší svými projevy,“ tvrdí doktor Matthew Thompson z Oxfordu.

Moderní vakcinace a léčba vedly k tomu, že vážných chorob je méně než dříve a lékaři se do styku s nimi dostávají řidčeji. Navíc také chodí rodiče se svými potomky často na počátku onemocnění, kdy projevy vážné choroby vypadají jako nevážná infekce.

„Je to jako hledat jehlu v kupce sena,“ míní Thompson.

Studie lékařů z Oxfordské univerzity byla otištěna v odborném časopise Lancet.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat