Zábavné cestování po naší zemi

Pokud v létě nechcete riskovat cestu do zahraničí, nemusí to znamenat, že si dovolenou vůbec neužijete. Naopak, máte možnost spojit se s přáteli a podniknout výlety po Česku, na kterých jste se už roky nestihli domluvit. Máme tipy, při kterých utužíte stará přátelství, poznáte krásy naší země a užijete si spoustu legrace!

Kapitánem na přehradě

Jste rozeným kapitánem a celé léto na souši si neumíte představit? I v místních vodách můžete strávit dovolenou na jachtě nebo hausboatu. Ať už pojedete s přáteli anebo to pojmete jako romantický výlet ve dvou, věřte, že o soukromí i zábavu bude postaráno. Vyrazit můžete třeba na Lipno, Baťův kanál, přehradu Orlík, Nové Mlýny u Pálavských vrchů anebo na Slezskou Hartu.

All inclusive u bazénu

Synonymem léta je pro vás all inclusive, slunce a opalování u bazénu? Poslední roky si v létě užíváme tropy i u nás, takže si milované slunění užijete i bez cestování do vzdálených krajin. A co by to bylo za opalovačku bez oroseného drinku, který atmosféru léta umocní a hravě se vyrovná drinku z plážového baru.

Koupání v přírodě

Už pár let se koupete výhradně v moři, ale teď nechcete riskovat cestu do zahraničí? Letošek berte jako výzvu a dobrodružství! I v Česku najdete pěkné pláže a mnohdy více soukromí než u hotelových resortů. Místo přeplněných městských bazénů vyzkoušejte méně známá přírodní koupaliště jako je Živá voda v Modré, Lhota nebo Konětopy. Čistou vodou lákají i bývalé lomy, před návštěvou si ale ověřte, zda je do nich povolen vstup. Vyhlášený je Kurovický v Kroměříži, Veselské pískovny, lom Šífr na Opavsku nebo Lipnické lomy u Lipnice nad Sázavou či Hříměždice.

Na víkend vodákem

Ne nadarmo se říká: „Co Čech, to vodák!“. Berounka, Morava anebo Vltava kromě lehkého adrenalinu nabídnou překrásné pohledy na bezprostřední okolí, které se pyšní i památkami UNESCO. Čím dál oblíbenější řekou je Otava, kde se nachází spousta sjízdných jezů a přítoků, za to méně vodáků. Divočejší zážitek naopak nabídne Sázava, na které se nachází jedny z nejobtížnějších peřejí – Stvořidla a Krhanice-Pikovice, které jsou určeny spíše pro zkušenější.

Vodní adrenalinové sporty

Kdyby vám při lenošení u vody přece jen něco chybělo, vsaďte na adrenalinové sporty. Začít můžete i s něčím méně náročným, jako je paddleboarding a postupně přejít k wakeboardingu, surfingu na řece anebo freedivingu. Možností je nespočet – spoustu atrakcí nabízí Lipno, Orlík i Hlučínské jezero. Jednu z nejznámějších surfařských vln pak najdete hned pod zámkem v Brandýse nad Labem. A až příště poletíte k moři, budete zvládat základy levou zadní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat