Sdílením momentek z dovolené zvete zloděje do svého prázdného domu

Chystáte se na dovolenou a už se těšíte, jak snímky v plavkách poškádlíte virtuální přátele? Že to není moc dobrý nápad, to ví hned několik celebrit. A co všechno může způsobit jediná fotka vašeho dítěte sdílená na síti?

Na sociálních sítích najde člověk spoustu věcí, ale soukromí k nim rozhodně nepatří. Vždyť právě zásluhou těchto komunikačních médií žijeme svůj život zcela veřejně, a to pod bedlivým okem svých virtuálních přátel. Máte také založený profil? Tak jistě, jen v České republice je aktivních uživatelů přes pět a půl milionu, což představuje 54 procent tuzemské populace. A k těm všem se teoreticky vzato mohou dostat informace, které se dají zneužít. Co si na síti nechat raději pro sebe?

Momentky z rodinného archivu

Nalijme si čistého vína, přátelé. Nechtěný zájem o vaše dítě může vyvolat i jediná fotografie. Každý snímek, který na internet vložíte, tam už také zůstává navždy. Nikdy totiž nevíte, kdo si tento obsah stáhl do svého počítače, komu ho přeposlal a na co použil. Policie varuje, že tisíce lidí denně cíleně prochází sociální sítě a vyhledává atraktivní fotky dětí. Zatímco někteří si je jen prohlíží, jiní mohou pocítit touhu se s nimi osobně setkat. Je tedy velkým hazardem dokumentovat vaše ratolesti na hřišti, před domem, školkou i školou, neboť tím poskytujete útočníkům podrobné informace o jejich pohybu.

Cestovatelské plány a aktuální poloha

Budou to dva roky, co se známá americká herečka Hilary Duff pochlubila na svém profilu, že cestuje se synem po Kanadě. Zatímco fotila krásy místní krajiny a dělila se o ně s on-line přáteli, její dům zatím vykradli. Náhoda? Zapomeňte. Podobnou zkušenost má i zpěvačka Alanis Morissette. Může být ale ještě hůř.

Když v Paříži v roce 2016 přepadla skupina útočníků podnikatelku Kim Kardashian, jeden ze zadržených přiznal, že ji sledoval na sociálních sítích. A protože se tam manželka rappera Kanyeho Westa často chlubila drahými šperky, včetně zásnubního prstenu v hodnotě 100 milionů korun, přišli si pachatelé právě pro ně. Před tím ale celebritu spoutali a ohrožovali střelnou zbraní.

A že se tohle stane jenom slavným? Kdepak. V hledáčku kriminálních živlů je každý, kdo o svých cestovatelských plánech, aktuální poloze nebo jmění informuje virtuální svět. Nebuďte oběť a více si střežte své soukromí. Stačí totiž opravdu málo a v ohrožení se ocitnete vy, vaše rodina, finance i majetek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat