Nejvzácnější znamení zvěrokruhu

Je vaše znamení úplně běžné, nebo je spíše raritou? Prozradíme vám, která tři znamení zvěrokruhu najdete v celosvětovém měřítku nejméně často.

Zvěrokruh založili Babyloňané už v 7. století před Kristem. Nejstarší dosud známý horoskop byl do kamene vytesán 29. dubna roku 410 před naším letopočtem pro syna Shuma-usury. Bylo to ale jen vyobrazení pozic hvězd a souhvězdí. Astrologie taková, jakou ji známe dnes, vznikla asi 500 před naším letopočtem, kdy Babyloňané pod vlivem Řeků rozvíjeli svoje umění čtení hvězd a kdy začali pro jednotlivce číst jejich osud.

Poprvé vyšel horoskop v novinách 24. srpna 1930, kdy britský astrolog a novinář Richard Harald Naylor zveřejnil svůj horoskop pro nově narozenou princeznu Margaret. Brzy na to získal v novinách Sunday Express týdenní rubriku, ve které začal předpovídat budoucnost pro všechna jednotlivá znamení. Od té doby je považován za objevitele novinového horoskopu.

Jaké znamení je nejčastější

Je to Beran, Rak nebo Střelec? Každému jednotlivému znamení zvěrokruhu nejsou připisovány jenom různé charakteristické rysy – jsou také různě zastoupené. A protože z čistě statistického hlediska je září celosvětově měsícem, kdy se rodí nejvíce lidí, je také znamení Panny to nejčastěji se vyskytující. Ale jaké je to, co se výskytu týká, nejvzácnější?

Kdy se rodí lidí nejméně

Opět viděno očima statistiky to nejméně vyskytující se znamení musíte hledat mezi těmi vzdušnými. Přesněji řečeno se jedná o znamení Vodnáře! Jejich narozeniny spadají do rozmezí 21. ledna a 19. února – a oba měsíce jsou na porody nejslabší. Ostatně podle této logiky patří druhé místo Býkovi, který je jen těsně následovaný Střelcem.

A jak dopadlo vaše znamení?






Celkem 24 komentářů

valcaaa
25.01.2024
Solina
19.01.2024
Vanesa
27.08.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat