Máte ráda romantické filmy? O to horší bude váš vztah

Osoby, zhlížející se v romantických vztazích na televizních obrazovkách, mívají častěji problémy ve svých vztazích. Pokud jsou příliš zahleděni do vztahu mezi seriálovými postavami a považují jejich scénářový osud za realistický, pak se většinou odmítají zavázat skutečnému partnerovi a častěji ho odmítají.

Vyplývá to z výzkumu psychologa Jeremyho Osborna z Albion College v Michiganu, jenž analyzoval vztahy a televizní preference u 392 manželů. Čím více lidé věří v nerealistické zobrazení lásky a vztahů v televizi, tím méně jsou schopni se zavázat skutečnému partnerovi v životě.

Všechny osoby přitom Osborn zpovídal s ohledem na jejich uspokojení ve vztahu, očekávání a závazky. Všímal si také, jak a zda dotyční sledují seriály, sitcomy a soap opery v televizi. Osoby, které v takových pořadech silně věřily v příběhy zamilovaných dvojic, byly svým vztahem více obtěžovány, častěji věřily ve výhody single života a hodně uvažovaly o nevýhodách vztahu.

„V této studii jsem zjistil, že lidé, kteří věří nerealistickému zobrazení vztahů v televizi, jsou ve skutečnosti méně oddáni svým partnerům a považují své alternativy vedle svých partnerů za relativně atraktivní,“ tvrdí Osborn s tím, že si mnozí lidé vliv médií a zvláště televize na soukromý život stále neuvědomují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat