Stojíte před životním rozhodnutím? Zvolte si čas 11.59. Čtěte, proč

Pokud před člověkem stojí rozhodnutí měnící život, měl by ho udělat přesně minutu před polednem. Tvrdí to britští experti s tím, že právě v tomto okamžiku nastává nejpříhodnější okamžik. Naopak naprosto nejhorší dobou je ta po desáté hodině večerní.

Minutu před dvanáctou je již ranní panika pryč a pořádný hlad teprve začíná fungovat, tvrdí vědci na stránkách listu Daily Express. Studie ale vychází z britského biorytmu, který se od českého liší. V Británii začíná většina pracovních režimů až mezi osmou a devátou hodinou, takže pro Čechy platí, že je nejlepším okamžikem pro zásadní životní rozhodnutí asi ten, který nastane zhruba tři hodiny po začátku pracovního dne.

V deset hodin večer by se však člověk už neměl do žádného kritického uvažování pouštět nikdy, jeho tělo je příliš unavené a mozek nefunguje řádně. Ne nadarmo se po tisíce let traduje rčení, že ráno je moudřejší večera.

Nejhorším měsícem v roce pro rozumné uvažování je prosinec, tehdy se nejvíce lidí rozhodne iracionálně. Naopak nejrozumnější rozhodnutí činíme v měsíci dubnu.

„Člověk by měl mít čas promyslet všechny důsledky kritického rozhodnutí a dívat se na pozitiva a negativa s čistou myslí,“
tvrdí profesor Cary Cooper z Lancaster University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat