Postavte své ego na nohy

Všichni máme svoji Pandořinu skříňku, kterou máme ukrytou hluboko v sobě. Spouštěč, který spustí lavinu, strachy, které jsme potlačovali, zranění, která jsme kdy utrpěli. A schováváme ji tak dlouho, dokud ji něco nebo někdo nevyplaví nám přímo pod nos. Samozřejmě, že jsme super, roztomilí a milí i bez vztahu, přesto po rozchodu nemůže škodit, když trochu postavíte své ego na nohy.

Rozchod s partnerem není nikdy nic příjemného. Naopak připomíná výstřel katapultu do výšky a pak strmý pád. Ležíme a čekáme, až nás ta černá díra na dně pohltí. Pocit samoty, nejistoty a přemýšlení, co bylo a co nebylo správně, jsou tak palčivé, že se to ani nedá vydržet. Jako by vás někdo úplně vymazal poslal bez štítu do světa, do kterého nezapadáte. A vy pláčete, protože tohle není váš život a pláčete, protože chcete ten starý.

A pak se musíte zhluboka nadechnout a soustředit se na sebe. Konec vztahu je vždy těžký, bez ohledu na to, kdo ho zavinil. A i když víme, že naše sebevědomí nemá nic společného s tím, jestli jsme nebo nejsme ve vztahu, někdy to prostě pochopit nechceme. Ve fázi po rozchodu je proto obzvlášť důležité udělat pro sebe něco hodně dobrého.

Makejte (na sobě)

Ano, utápět se v sebelítosti, jíst tuny zmrzliny a být rádi, že konečně nemusíme umývat hory nádobí, je sice skvělé, ale z dlouhodobého hlediska nám ale mnohem lépe udělá úklidový maraton – stejně jako ve skříni i do duše přinese řád a přehled. Pokud vás úklid nebaví, nechápejte ho jako práci, ale jako formu péče o sebe – pak bude mít terapeutický účinek.

Udělejte si playlist

Je jasné, že hudba má na naši náladu velký vliv. Proto si udělejte playlist se svými oblíbenými písničkami, dejte si je pořádně nahlas a tancujte! Bylo prokázáno, že takto uvolníme více oxytocinu a endorfinu – a tím snížíme stres a zvedneme náladu.

Říkejte ANO

Zahrabat se doma u Netflixu je lákavé, ale – jakkoli to zní banálně – říkejte častěji ANO. Ano na rande, ano na kino, ano na víkendový pobyt.

Zdroj: názory autora, https://addicted2success.com/success-advice/5-ways-to-boost-your-ego-for-success/, https://www.psychologytoday.com/us/blog/moral-landscapes/201908/self-transformation-step-1-building-the-ego







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat