Řecká dovolená pro celou rodinu

Krásné pláže, výtečná kuchyně, antické památky, zkrátka perfektně strávená dovolená.

A od té vás a vaši rodinu dělí pouhé dvě hodiny letu. Zavítáte i vy letos do Řecka na dovolenou?

S dětmi kamkoliv

Řekové ve světě prosluli svou otevřeností, vstřícností a pohostinností. A to jak ve vztahu, k dospělým, tak samozřejmě i k dětem. V drtivé většině restaurací nenarazíte na číšníka, který by se na vás koukal skrze prsty jen kvůli vašim ratolestem. Stejně tak v hotelech nebo na plážích se vám nestane, že by vás s dětmi sžíral pocit, že nejste vítáni.   

Nejen voda

Pokud na dovolenou jedete kvůli teplu, sluníčku a moři, s dovolenou v Řecku samozřejmě nešlápnete vedle. Více než stovka řeckých pláží obdržela ocenění Blue flag (Modrá vlajka), pro jehož získání musí splňovat přísná bezpečnostní a ekologická kriteria.

Jenže co s dětmi, které jen voda a plavání po celou dobu dovolené nezabaví? Samozřejmě závisí na destinaci, kterou si pro rekreaci vyberete, ale alternativy naleznete téměř všude. Muzea, památky, galerie, gastronomické zážitky

„Extrabuřty“ pro děti

Co by ovšem mohlo vyloženě nadchnout zrovna děti? Namátkou zmiňme dvě atrakce.  Ne všechny děti ocení antické umění nebo současnou řeckou sochařskou a výtvarnou tvorbu. Ale co výtvory stejně starých řeckých protějšků? Těm poskytuje prostor Muzeum umění řeckých dětí v Aténách. Ve stálé expozici najdete pouze díla umělců mladších čtrnácti let.

Děti se jistě pobaví i v Attickém zooparku. Ten se nachází patnáct kilometrů od řecké metropole. Na území dvacetihektarové zoo žije čtyři sta biologických druhů, což znamená dvěma tisícům jednotlivých živočichů. Kromě běžné řecké fauny uvidíte na vlastní oči tři stovky druhů ptáků, ale rozsáhlý komplex simulující podmínky na savaně.

Řecko má rodinám na dovolené rozhodně co nabídnout. V ceníku cestovních kancelářích jej často najdete i v kolonce first minute, takže celá dovolená vyjde až o desítky procent levněji. Tak na co ještě čekáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat