Komentáře k článku

Siraellen 08.05.2023

bohužel ano

Maja 13.04.2023

Jsem už starší ročník a pamatuji si, jaké znalosti ,, aktivity a vzdělávání jsme měli. Dnes vidím kolem sebe i na svých vnoučatech, že příliš nečtou a nemají ani tak vyvinuté sociální cítění,matematika a čeština, jakožto třeba dějepis a přírodověda je dosti obtěžují, vynikají spíše v počítačových technikách a vůbec smart médiích a komunikují s kamarády spíše přes mobilní sítě, tedy internet, než aby se setkávali tváří v tvář.Nebaví je už ani vědomostní a třeba i sportovní tábory a v létě by nejraději leželi někde v klídku u moře. Přála bych dnešním dětem naše smysluplné a úžasné dětství, ale to zůstane už zřejmě napořád jen snem.Škoda!

Petr 11.04.2023

Záleží o jakou oblast vědění se jedná, a také o jaké sociální skupiny, s jakou dostupností ke kvalitnímu vzdělávání.

Anonym 11.04.2023

Myslím že vzdělanější lidé mají děti později a třeba míň. Kdežto blbové to valí od 17roků jedno za druhým. No a tak se ta společnost pořád ředí.

jiří 11.04.2023

Lidi si našli způsob jak se mezi sebou poměřovat. Ovšem tvůrci zapomněli na to, že nejsme pouze jediný druh na planetě. Jak se projevuje, jsme primitivním druhem. K čemu potom nějaké srovnání? Komu slouží? Že ten kdo ho má nižší než onen? To je to škatulkování a hledání rozdílů?

Jan Skácel 11.04.2023

IQ opravdu v procentech není - nemá jendotku. Četl autor ten zdrojový článek? O 13,5 bodu tam pokles opravdu nebyl.

xxkouckaxx 10.04.2023

myslím jen že jsou jiný , ale ne hloupější

Zdeněk 10.04.2023

Za to může slavná reforma školství a inkluze, která nutí učitele se přizpůsobit těm méně chytrým ... . Nenutí studentíky procvičovat mozek a samostatně myslet.

Lumír 10.04.2023

Jsou větší nároky na myšlení při honbě za mamonem životní porostředí se po roce 89 zlepšilo takže zase studie o ničem.

Ancylus@seznam.cz 10.04.2023

Nechci být zlý, ale jak tady na této diskusi lidi přemýšleji nad nesmrtelností brouka a ignorují fakta, které neuvažuje ani vlastní článek, vidím, že lidstvo je už opravdu hloupé, normálně se diskusí neúčastním a o diskutérech si myslím, že jsou to apriori sorta zoufalců, jen potože toto téma mi připadá závažné jsem sem přispěl, aby si lidi uvědomili podstatu, ale škoda toho, marná snaha

Péťa 10.04.2023

Boží požehnání je největší dar. Kdo ho odmítne, je hlupák. Zhloupli jsme, zdá se už dávno, za obrovského přičinění bolševiků. Ne nadarmo mají stejnou barvu jako samotné peklo.

Danuše Winklerovápl 10.04.2023

Myslím, že v tom hloupnutí má obrovský podíl stres, strava a hlavně způsob stravování, nucený životní styl a příliš mnoho informací, které jsou určeny k tomu, aby si člověk ukládal do hlavy nesmysly a lži.

Veinard 10.04.2023

Před rokem 1975 se všude pálilo uhlí, kouřily elektrárny, vysoké pece, koksovny i chemičky. A IQ populace přitom mírně rostlo. To znamená, že v životním prostředí jakožto celku to není. Závěr článku tak vyznívá jako manipulativní přihřívání klimatické polívčičky. Jak by nějaké domnělé oteplení o pár stupňů mohlo mít takovýto vliv? Na vině je chemie. Stará se vůbec někdo aby těhotné ženy věděly, že se mají vyhýbat zubní pastě s fluoridem, soli s fluoridem atd? Každou chvíli výrobci přijdou s novým nápadem co nového použít. Předem ale neudělají pořádný výzkum a stát také ne. Takže se až se zpožděním ukazuje co to má vlastně za následky. Něco podobného bude nyní s přidáváním hmyzu do potravin. Protože je to koktejl nepříliš prozkoumaných látek, které se v potravinách nikdy nepoužívaly. Problém nejsou očividné jedy, ale látky na hraně škodlivosti, které se plně projeví až po delší době.

švarc 10.04.2023

Ne je to celkovou výchovou a stavem celého světa (blahobyt je cesta k degeneraci). Vytratil se pojem člověk a jeho základní hodnoty, vytratila se už ranná dětská soutěživost, hravost, přirozená zvídavost(ne mobil, Tv a ujišťování nechápajících rodičů o jejich úžasnosti) z toho pak vřískající nic nechápající hmm děti spíš zvířátka (ta ovládají základní pudy). Ale vlastně za to nemůžou už jejich rodiče tad atd byli vychováni že jsou jenom oni je to přece ta svoboda dělat si co chceš (vždy ale na něčí úrok). FAKTORY CO JMENUJETE jsou podíl hlavně zdravotní no a od toho se to též odvíjí. To je ale jen záblesk problému...

Mirka 10.04.2023

Všimli jste si, že se dnes lidé bez pomoci ani nevy....? Mají poradce na manželství, na výchovu dětí, na cvičení, na jídelníček a dokonce i na úklid. Nepoužívají mozek, nekombinují, nejsou nuceni přemýšlet. Mozek zleniví. Stačil by jeden blackout a spousta lidí by umřela žízní, protože z kohoutku by netekla voda. Ovšem pouze ti, kteří by již předtím nezahynuli šokem z toho, že nemají sociální sítě 😱🤣

Lida 10.04.2023

Lidstvo hloupne, je to pravda, stačí se podívat ,kolem sebe

berda Lida 10.04.2023

Stačí se podívat na naši vládu

Nemám rád lháře 10.04.2023

Takže znečištění životního prostředí může za to, že lidé hloupnou? Pokud by tohle byla pravda, pak autorka článku zřejmě inhaluje přímo u výfuků aut po vzoru legendárních ropáků denně.

Kozlik Nemám rád lháře 11.04.2023

😀😀😀

svata.pravda@seznam.czj 10.04.2023

To by vysvětlovalo úspěch pětidemolice ve volbách... :-D

Vladimír Emil 10.04.2023

To by znamenalo, že má 80 % lidí z daných ročníků lehce až slebě podprůměrnou inteligenci. No - a pak se divme, že se na VŠ podvádí!

go.fer@seznam.cz 10.04.2023

S výpadkem internetu klesne inteligence lidstva o 90%.

Ancylus@seznam.czj go.fer@seznam.cz 10.04.2023

Vědění možná, ale inteligence není vzdělanost, ale schopnost řešit věci a mít predstavu o tom jak věci z podstaty fungují...atp.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat