Strategie na posílení vnitřní síly

Každého v životě potkají překážky a krize – důležité je, jak se s nimi vypořádáme! Co je důležité pro větší vnitřní sílu?

Život nás v průběhu času postaví před spoustu výzev. Proč to někteří lidé zvládají lépe a jiní hůře?

Co tvoří vnitřní sílu…

Často slyšíte výrazy jako „Ona má nervy z oceli“ nebo „Zvládl to dobře“, když někdo obstál v obtížné situaci. Velké i malé krize vás dokážou rychle vyvést z cesty. Proč se ale někteří lidé jakoby dokážou vypořádat s velkými ranami osudu, zatímco jiní mají chuť brečet i nad těmi nejmenšími věcmi? Pokud si myslíte, že patříte k těm druhým, máme pro vás dobrou zprávu: Každý může budovat svou vnitřní sílu! I když ne přes noc, můžete trénovat sami sebe, abyste zůstali vnitřně silní i v krizích.

… a co ji ničí

V každodenním životě je mnoho lupičů moci. Patří mezi ně stres, náš vlastní postoj, negativní myšlenky a naše vnímání světa. Pokud negativní zkušenosti nezpracujeme, stanou se z nich zkušenosti bezmoci. Jako vnitřní realita určují, jak se díváme na svět, a tedy jak se chováme.  

Někdy si takové vnitřní reality ani neuvědomujeme. Všechny zkušenosti, které v průběhu života prožijeme, nás samozřejmě formují – a tím i náš pohled na svět a naše chování.

Rozpusťte vnitřní reality

K vyřešení vnitřní reality je důležité si je uvědomit. V dalším kroku byste se měli pokusit čelit nezpracovaným zážitkům. 

Vytvořte si pozitivní sebeobraz

Obraz sebe sama, který máte v hlavě, také přispívá k tomu, jak se pohybujete světem – a jak dobře se dokážete vypořádat s obtížemi. Myslíte si o sobě jen všechno špatné a nemáte v sebe důvěru? S mentalitou oběti ("Proč se to stává vždycky jen mně?") se sami sobě stavíte do cesty a často si věci ztěžujete víc, než je nutné. Vaše sebevědomí, tedy to, jak cenní se cítíte, a vaše sebevědomí, tedy to, jak jste přesvědčeni o sobě a svých úspěších, hrají významnou roli při určování vašeho sebeobrazu. 

Vyhněte se zlodějům energie

S vaší odolností mohou otřást i další zloději energie, například stres – to nás může docela vysát a stát nás síly a radosti ze života. Zvládání stresu a relaxace vám pomohou se s ním lépe vypořádat. Pro mnohé je také užitečné naučit se říkat ne – místo toho, abyste tu vždy byli pro všechny ostatní a nakládali si na záda víc, než si skutečně můžete dovolit.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat