V padesáti stále jako dítě

Stárnete s každými narozeninami, ale nějak se stále necítíte být dospělí? Nejste sami. A existuje hned několik důvodů, proč vám to tak připadá.

Jako děti a teenageři se těšíme, až konečně vyrosteme a budeme dospělí, protože je to určitě super. Můžete si dělat, co chcete, mít vlastní peníze, práci a rodinu. A tak všichni netrpělivě vyhlížíme 18. narozeniny, protože pak už konečně budeme dospělí a náš život se změní k lepšímu. Ale pak se nestane vůbec nic zásadního. A navzdory osmnácti sfouknutým svíčkám si stále připadáme jako děti. A myslíme si to i 20, 30, nebo dokonce ve 40. Proč se necítíme jako dospělí, přestože jsme stále starší? 

Společenské změny

Jedním z důvodů takového vnímání je, že společnost se mění, ale věkem podmíněný vstup do života dospělých nikoli. Očekáváme, že se budeme cítit dospělí, až nám bude 18. V minulosti lidé v této chvíli uvažovali o plánování rodiny, svatbě, dětech a krátce poté o koupi či stavbě svého prvního bydlení. Dnes je tento časový bod značně posunutý. A přestože je to zcela legitimní, a v některých případech dobré, způsob, jakým tyto společenské změny probíhají, ovlivňuje naše životy. Myšlenka, že ještě stále nejsme dospělí, trvá, dokud nedosáhneme určitých fází života.

Vaše zájmy se nezměnily  

Kromě pohledu společnosti je dalším možným důvodem, proč nemáte pocit, že dospíváte, to, že se vaše zájmy nezměnily. Pokud máte stejný styl oblékání, hudební vkus a stále vás baví váš oblíbený sport z dětství, lze předpokládat, že jste ještě nevyrostli. Není to špatné, pokud se stále vášnivě věnujete tomu samému – to ukazuje stabilitu a skutečnou vášeň. 

Dospělí jsou vyšší a moudřejší 

A konečně, váš pocit, že se necítíte dospělí, pravděpodobně závisí na vaší interpretaci dospělosti. Pro mnohé jsou dospělí lidé vyšší, chytřejší a zkušenější. A je to opravdu to, co z vás dělá dospělého? Místo toho může pomoci zaměřit se na konkrétní věci: smysl pro zodpovědnost a finanční nezávislost.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat