Pařížská radnice prosí milence: Foťte si selfie fotky, nezamykejte zámky na mostech

Tradice zamykání zámků na zábradlí mostů a odhazování klíčů do řeky jako symbol věčné lásky, je poměrně mladá. Ovšem rozšířila se tak masově, že při současném počtu obyvatel a intenzitě turismu začíná ohrožovat mnohé památky velkých měst Evropy. Nejhorší situace je v Paříži, městě lásky, kde už museli jedno zábradlí odstranit, poněvadž se hroutilo pod tunami visacích zámků. Pařížská radnice musí takových zábradlí řešit hned několik. A tak teď romantické dvojice prosí, aby se raději fotily před památkami pomocí chytrých telefonů.

Prosím, zvažte, zda není lepší zvěčnit svou lásku pomocí selfie fotky než pověšením visacího zámku na městský most,“ píše pařížská radnice.

Magistrát hlavního města Francie se snaží zachránit historický Pont des Arts neboli Most umění, který se pod tíhou kovových zámků začíná hroutit.

Tradice s visacími zámky nesahá daleko, v Paříži se tahle móda objevila v roce 2008. Od té doby ale rok od roku přibývá mileneckých dvojic, které házejí klíč od svého podepsaného zámku do Seiny. Zámek přitom zůstává jako nemalá zátěž na zábradlí, při jehož navrhování konstruktéři s něčím takovým vůbec nepočítali.

Proti zámkům nebojují jen Pařížané. V březnu letošního roku dva mladí Američané založili petici proti zámkům na pařížských mostech. Jde jim nejen o to, že můžou svou tíhou most poškodit, ale jejich přítomnost prý škodí architektonické kráse mostů a ničí pohled na most a město za ním.

Chceme párům poskytnout alternativu v podobě selfie fotky místo zámku lásky, aby pochopili, že kladou na mosty v Paříži příliš velkou zátěž,“ uvedl mluvčí pařížské radnice podle deníku Le Parisien.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat