Cestovka pořádá „svatební cesty“ pro svobodné ženy. A je to hit!

Nejen porodnost, ale také počet nových manželství v Japonsku každoročně klesá tak prudce, že je dnes vdaná mladá Japonka stejnou vzácností jako sníh na Vánoce. Jenže to neznamená, že by mladé občanky tohoto císařství netoužily po svatebních šatech. Vstříc jim vychází kjótská cestovní agentura Cerca Travel, která pro ně organizuje svatební den. Ovšem bez ženicha.

Dvoudenní svatba pro svobodné a nezadané ženy obsahuje návštěvu svatebního salónu, kde si Japonka vybere šaty, pak si nechá uvázat kytici a vizážistka ji učeše. Do hotelu ji odveze limuzína a po celé dva dny ji provází fotograf, který jí vytvoří pamětní album.

„Tento program mi zvýšil sebevědomí… účinek lze srovnat s výjimečnými zážitky jako návštěvou nějakého zámku zapsaného v UNESCO,“ uvedla jedna z klientek Tomoe Sawanová v rozhovoru pro tiskovou agenturu Kjódo.

Sólo nevěstu si vyzkoušelo už více než třicet Japonek, cestovní kancelář přitom nabízí tuto službu od května 2014. „Polovina z těchto žen už ale byla vdaná, jenže jejich vlastní svatba byla prý buď otřesná, nebo nebyla dost slavnostní,“ uvedl mluvčí agentury Cerca Travel.

„Chtěli jsme podpořit ženy, aby se cítily samy sebou pozitivně… V celé zemi žije stále více Japonců samostatně z mnoha důvodů, kvůli věku, urbanizaci, pozdním manželstvím a narůstajícímu počtu rozvodů,“ uvedla Jukiko Inoueová, majitelka agentury Cerca Travel.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat