Heřmánkový čaj: Recept na dlouhověkost!

Heřmánkový čaj byl po staletí vnímán jako všelék. A skutečně - nálev z úborů této rostliny má protizánětlivé a protirakovinné účinky. Podle texaských vědců ale může celkově prodlužovat život. Některé kultury na světě jej popíjejí pravidelně a tam, kde tak činí, mají v průměru delší život. Heřmánkový čaj snižuje riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny o třetinu.

Ovšem smutnou zprávou pro muže je, že to funguje jen u žen. Heřmánek je nejstarší a také nejrozšířenější léčivou bylinkou na světě.

„Náš výzkum dokazuje, že konzumace heřmánkového čaje souvisí se snížením rizika předčasného úmrtí na jakékoli příčiny o devětadvacet procent. Platí to pouze u žen, ale zatím nebylo vysvětleno, proč tomu tak je,“ uvedl docent Bret Howrey z University of Texas.

Studie sice neodhaluje to, proč heřmánek život prodlužuje, ale podle jiných studií snižuje krevní cukr, tiší žaludeční potíže, řeší diabetické komplikace a ulevuje od úzkostných poruch. Heřmánek také dokáže snižovat vysokou hladinu cholesterolu, obsahuje antioxidanty, antimikrobiální látky, protizánětlivé látky a má protisrážlivé účinky.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat