Cvičení ruší negativní vlivy jo-jo efektu

Když už někdo tloustne a přibývá na váze, měl by alespoň pravidelně cvičit. Pokud se člověk při přibývání na váze pohybuje, jeho tělo tolik netrpí metabolickými poruchami a nemocemi jako v případě, že necvičí vůbec.

Rozdíl ve zdraví metabolismu je pak mezi pohybujícími se a povalujícími se podle amerických lékařů obrovský. Podle vědců z University of Missouri cvičení při přibývání na váze podporuje metabolismus a chrání tělo před vznikem vážných chorob.

„Ačkoli je spousta lidí úspěšná při hubnutí prostřednictvím diety a cvičení, mnozí po zhubnutí zažijí jo-jo efekt a znova přiberou…a opětovné přibývání na váze je velmi škodlivé, ale cvičení jeho negativní důsledky dokáže výrazně omezit,“ tvrdí profesor Tom R. Thomas z University of Missouri.

Osoby, které opět přibývaly po hubnutí na váze a přitom cvičily měly výrazně lepší poměr cholesterolů LDL a HDL, lepší spotřebu kyslíku, nižší krevní tlak a nižší hladinu glukózy v krvi.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat