Chcete vypadat víc sexy? Jezte víc mrkve

Pochutiny, které obsahují hodně pigmentů, například mrkev a švestky, mohou prospět nejen zdraví, ale i zvýšit přitažlivost. Překvapená?

Lidé s mírně nažloutlou pletí působí zvláště zdravým a sexy dojmem. Tvrdí to vědci z univerzit, kteří studovali vztah mezi barvou pleti a atraktivitou.

Poprvé se také podařilo prokázat, že žluté pigmenty, takzvané karotenoidy, přítomné v některých druzích ovoce a zeleniny, hrají klíčovou roli ve žlutém nádechu pleti. Ian Stevens, který se na výzkumu podílel, tvrdí, že propojení mezi žlutostí a karotenoidy otevírá nové možnosti, jak přimět mladé lidi, aby jedli více ovoce a zeleniny. Zvýšená konzumace mrkve či švestek má totiž viditelný výsledek už po dvou měsících. Stevens k tomu dodal: „Jedna věc je říkat lidem, že když nebudou jíst zdravěji, dostanou za čtyřicet let infarkt. My teď ale už můžeme říct: Takhle pěkně budete vypadat za pár měsíců, když budete jíst více ovoce a zeleniny."


Budete v novém zaměstnání spokojeni?
Nahlédnu do vaší budoucnosti! Kartářka Lucie

Věděli jste, že...

Na rozdíl od většiny přírodních potravin je mrkev zdravější vařená než za syrova. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže přeměnit na vitamin A jen 25 procent beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Kaše z vařené mrkve je vhodná k léčení průjmu u malých dětí, protože jim dodává základní živiny a přírodní cukry.

Při nedostatku vitaminu A stačí sníst denně jednu mrkev a vidění za tmy se zasezlepší.Jedním z prvních signálů nedosta tečného příjmu vitaminu A je šeroslepost, neschopnost očí přizpůsobit se šeru a tmě.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:35
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat