Prospějte pleti i zevnitř. Nejlépe zeleným čajem či maté

Že ke krásné pleti nepomůže jen výživa „zvenku“ v podobě nejrůznějších krémů, ale především ta „zevnitř“, ví každý. Ale věděli jste, že důležité živiny vaší pokožce můžete dodat i nejrůznějšími čaji?

Máme pro vás tipy na ty nejlepší!

Zelený čaj

Je plný antioxidantů, které pomáhají před volnými radikály, jež naší pleti (a nejen jí) zrovna neprospívají. Některé studie ukazují, že zelený čaj dokáže společně s krémem obsahujícím ochranný faktor SPF 30 zmírňovat škodlivé účinky slunečních paprsků na naši pokožku.

Kromě toho také zmírňuje projevy stárnutí na pleti. Polyfenoly, jež zelený čaj také obsahuje, mají protizánětlivý účinek a udržují pleť zdravou.

Maté

Tento jihoamerický zázrak umí zmírňovat škody napáchané na naší pokožce volnými radikály, navíc obsahuje celou řadu živin, jež ji udržují svěží, zdravou, zářivou a nestárnoucí. Mimo jiné vitaminy B a C, mangan, draslík nebo zinek a celou řadu antioxidantů.

A navíc podporuje imunitní systém, jenž pokožku, respektive její kvalitu, velmi silně ovlivňuje.

Heřmánkový čaj

Je v péči o pleť využíván už celá staletí. A rozhodně to není náhoda! Má silné protizánětlivé účinky, takže se hodí v případě, že vás trápí suchá nebo citlivá pleť, ale také nejrůznější ekzémy a zánětlivá kožní onemocnění, včetně například akné.

Hodí se jak k pití, tak i omývání pokožky.

Rooibos

Jeho zdrojem je jistý jihoafrický keř a výhodou i to, že neobsahuje kofein. Zato v něm ale najdete celou řadu velmi silných protizánětlivých látek, které pomáhají v boji s řadou nešvarů pleti. Kromě toho zmírňují její stárnutí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat