Na mykózy nehtů pomáhá „chytrá houba“

„Onemocnění se projevuje bílými, nažloutlými, ale i jinak zbarvenými skvrnami na okrajích nehtů, nebo i nehtovém lůžku.

Skvrnky se postupně rozšiřují, dochází ke ztluštění nehtu, jeho lámání a drolení. V pozdějším stadiu se mohou nehtové ploténky až oddělit od nehtového lůžka,“ charakterizuje onemocnění MUDr. Karel Mencl z mikrobiologického oddělení Pardubické krajské nemocnice.

Existuje řada prostředků, které fungují na různých principech. Lokálně, kdy například potíráme nehet lakem, jehož účinná látka spálí mykózu na povrchu nehtu, nebo užíváním léků, jejichž účinné látky k nehtu proniknou krví (zde je však nutné sledovat funkčnost a stav vnitřních orgánů, kdy se tyto léky mohou použít. Tato léčba je nevhodná pro diabetiky, lidi s narušenou imunitou nebo s žilní nedostatečností).   
 
Často se oba druhy kombinují. Zcela převratnou metodou, kterou mohou využít všichni, je tzv. „chytrá houba“ (Pythium oligandrum) např. v prostředku Biodeur. Tato mikroskopická houba po aplikaci využívá k svému životu jiné plísně; ty, které působí onemocnění kůže nohou a nehtů. Chová se jako predátor – napadne je a vysaje z nich všechny živiny. Dostane se všude, nemá žádné vedlejší účinky a při jejím použití se nemůžete tímto biopreparátem předávkovat.






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat