Proč mám tak hroznou kocovinu?

Máte pocit, že jste to minulou noc s pitím zas tak nepřehnala, ale stejně máte kocovinu, která netrvá jen dopoledne, ale třeba i dva dny? Jak je něco takového možné?

Důvodů může být několik (a může jich být i víc najednou).

My vám předkládáme ty nejčastější:

Důvod č. 1: Podcenili jste hydrataci

Alkohol náš organismus silně dehydratuje, a proto je důležité myslet při jeho konzumaci i na pitný režim – tedy prokládat drinky sklenicemi vody. Pokud ale dostatek tekutin organismu nedopřejete, zpomalíte tím mimo jiné odbourávání alkoholu.

Důvod č. 2: Špatně jste spali

Spousta lidí si myslí, že jim alkohol pomáhá spát. Jenže opak je pravdou – alkohol dokáže spánek narušit, nedovolí vám usnout tak tvrdě, budete se často budit. A čím nekvalitnější spánek, tím větší únava. To znamená, že vaše tělo bude mít mnohem větší práci se s kocovinou vyrovnat.

Důvod č. 3: Pili jste „tmavý“ alkohol

Pamatujte si jednoduchou poučku – čím tmavší barva alkoholického nápoje, tím větší pravděpodobnost silné kocoviny. Červené víno, rum, whiskey nebo brandy vám dokáže druhý den pořádně zkomplikovat. Raději sáhněte po světlých či bezbarvých drincích – bílém vínu, bílém rumu, vodce nebo ginu.

Důvod č. 4: Už nejste na vysoké

Upřímně – čím jste starší, tím hůř se vaše tělo s větším množstvím alkoholu vyrovnává. To bohužel znamená silnější kocoviny.

Důvod č. 5: Můžete být citliví na alkohol

Možná to nerušíte, ale pokud vaše tělo reaguje na konzumaci alkoholu těžkými a dlouho trvajícími kocovinami, je možné, že jste citliví na alkohol samotný nebo na látky, které vaše oblíbené pití obsahuje. Zkuste konzumaci snížit, případně dejte šanci jinému drinku.

Důvod č. 6: Rozzlobili jste „hodné bakterie“

Ve vašich střevech žije velké množství důležitých bakterií, kterým konzumace alkoholu rozhodně nedělá dobře. A nejenže tyto bakterie ovlivňují zažívání, hrají důležitou roli i v našem imunitním systému. Pokud je tedy „ničíte“ alkoholem, vrátí vám to i s úroky.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat