Chcete zhubnout? Jezte hodně vlašáků a olivového oleje

V zimním období se dietami a hubnutím trápí nejvíce lidí. Většina se snaží naplnit novoroční předsevzetí a shodit do plavek. Ale přibývá důkazů, že chybu dělají všichni ti, kdo zvolí nízkotučnou dietu. Nefunguje. Nejenže člověka připraví o vitaminy rozpustné v tucích, ale naopak zvýšená konzumace rostlinných olejů vede k rychlejšímu a účinnějšímu úbytku tukové tkáně.

Pozor. Důležité je však konzumovat prospěšné rostlinné tuky – z vlašských ořechů či oliv – nikoli nasycené mastné kyseliny z živočišných produktů. Proto je dobré zvýšit při hubnutí konzumaci vlašských ořechů a olivového oleje a omezit konzumaci nasycených mastných kyselin.

Ačkoli vlašáky i olivový olej jsou energeticky velmi bohaté, obsahují látky urychlující metabolismus a odbourávání tuků v podkoží a na břiše. Snižují také výrazně hladinu nedobrého cholesterolu v krvi a posilují srdce a cévy. Každý člověk by měl denně sníst dvě hrsti vlašských ořechů a dvě lžíce olivového oleje.

„Jedním z překvapení naší studie je, že i když jsou vlašské ořechy bohaté na tuky a energii, strava bohatá na vlašské ořechy vede k výraznějšímu hubnutí než strava nízkotučná,“ tvrdí doktorka Cheryl Rocková z University of California v San Diegu, která přidala další k mnoha důkazům o tom, že při hubnutí je potřeba konzumovat dostatek správných tuků.

Omezení živočišných a nasycených tuků je při hubnutí na místě, ale stejně tak zvýšení konzumace vlašských ořechů a olivového oleje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat