6 důvodů, proč vstávat před šestou

Nejste ranní ptáče? Vstávat na šestou je pro vás něco nepředstavitelného? Přesto byste to měla vyzkoušet! Přinášíme vám hned 6 důvodů, proč je báječné vstávat před šestou!

1. Čas na naplánování vašeho dne

Až vám zazvoní budík v 6 hodin, nemusíte hned vyskočit z postele, vezměte si tužku a papír, případně elektronický diář, a projděte si v hlavě, co vás daný den čeká. Věnujte trochu času plánování. S perfektním plánem se stanete efektivnější a produktivnější.

Zařaďte do harmonogramu i své cíle, čeho chcete dosáhnout, co chcete zažít a stále to odkládáte. Když znáte svoje cíle a své povinnosti, můžete si naplánovat jejich splnění v průběhu dne s přihlédnutím k prioritám. Klidně si své aktivity očíslujte podle důležitosti splnění.

2. Vizualizace

Nezapomínejte taky na své duševní zdraví. Najděte si ráno chvilku na krátkou tichou meditaci, zaměřte se na svůj dech a představujte si průběh dne, představujte si, čeho chcete dosáhnout a své nastávající úspěchy. I pouhá minuta pozitivního myšlení vám hned zlepší náladu.

3. Čas na cvičení

Ruku na srdce, kolikrát jste použila výmluvu „na cvičení opravdu nemám čas, dnes nestíhám“? Pokud vstanete dřív, můžete své tělo krásně rozproudit. Vyberte si aktivitu, která vás bude bavit. Můžete cvičit v pohodlí domova, vyrazit ven či využít služeb fitness centra, která mají v dnešní době opravdu dlouhou otevírací dobu.

Vaše tělo po cvičení produkuje endorfiny, hormony dobré nálady, které vás pozitivně naladí po zbytek dne. Cvičení vám tedy dodá veškerou potřebnou energii.

4. Čas na kvalitní snídani

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, a proto nenechte své tělo hladovět a dopřejte si zdravou vydatnou snídani, která vás nakopne na celé dopoledne. Při přípravě snídaně si rovnou můžete připravit i svačinku do práce.

5. O dva kroky napřed před ostatními

Pokud vstanete dříve, stihnete mnohem více věcí. Dobré je začít tím nejhorším, do čeho se vám nechce, ale víte, že to potřebujete mít daný den hotové. Stihnete si v klidu protřídit poštu a hned začít s vyřizováním. Vyhnete se tím stresu, že nestíháte, a budete mít více energie na nové projekty.

6. Inspirujte se úspěšnými

Myslíte si, že před šestou vstává jenom blázen? Tak například Margaret Thatcher vstávala každý den v 5 hodin, šéf Disney Rober Iger už ve 4 hodiny a herečka Gwyneth Paltrow v půl páté ráno. Před šestou ranní dobrovolně vstává velká část špičkových manažerů. Podle výzkumů jsou ranní ptáčata produktivnější, úspěšnější, bohatší a v životě spokojenější než ostatní. Vyzkoušejte to také!

Pokuď jste ještě k tomuto plánu skeptičtí, spočítejte si, kolik hodin navíc vám to přinese do života.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat