Zelenina jako droga: Tohle udělá s vaším mozkem!

Prevencí deprese a špatné nálady není jen dostatečný spánek a dobrá duševní hygiena, ale může jí být také strava. Vědci z Warwicku zjistili, že pravidelná konzumace ovoce a zeleniny, z ní pak hlavně listové, zvyšuje radost a pocit štěstí. Látky obsažené v těchto rostlinách působí blahodárně na mozek. Jenže aby byl účinek silný, musí člověk jíst listovou zeleninu několikrát denně.

„Člověk, který jí osm porcí ovoce a zeleniny denně, může zažívat stejné pocity štěstí a euforie jako nezaměstnaný, který dostane práci,“ tvrdí profesor Andrew Oswald z Warwick University.

Jeho poznatky se opírají o výzkum 12,5 tisíce Australanů a jejich stravovacích návyků po dobu šesti let. Jedinci, kteří jedí nejvíce ovoce a zeleniny, z níž hlavně tu listovou, jsou nejšťastnější a nejvíc fit.

„Naše studie je konzistentní s ideou, že to, co jíme, je důležité také pro naši mysl,“ tvrdí profesor Oswald.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat