Stačí na sportování jen myslet?

Když nemáte čas cvičit, tak si představujte, že běháte, plavete či zvedáte činky. Čím věrohodněji si mozek dokáže tyto pocity vyvolat, tím spíš tělo zažije stav, jako by skutečně cvičilo. Podle německých vědců se totiž při takové imaginaci zvyšuje tepová i dechová frekvence a mozek dokonce stimuluje svaly. Navíc představování zvyšuje pravděpodobnost, že si člověk brzy skutečně zacvičí.

Samozřejmě samotné představování si pohybu nezvýší dech a srdeční činnost tak jako intenzivní pohyb. Ale je to zase mnohem lepší než úplné nicnedělání. A navíc toto pozitivní imaginativní myšlení vylučuje do mozku hormony štěstí. Ty přispějí k dobré náladě a navíc motivují ke skutečnému pohybu.

„Pokud už máte pozitivní nastavení mysli vůči sportu, vaše tělo se naprogramuje tak, že když pak opravdu cvičíte, je při pohybu mnohem výkonnější,“ tvrdí doktor Hendrik Mothes z Univerzity ve Freiburgu.

V experimentálním výzkumu také prokázal, že u osob, které cvičení doplňují imaginací, jsou zdravotní účinky sportu, růst svalů a zlepšování kondice intenzivnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat