Je tu ideální čas přesunout se z tělocvičen ven!

Tělocvičny a fitness centra nabízejí celou řadu pohybových aktivit a sportů, za což jsme jim vděční, ale mnohým z nás úplně nevyhovují (mnoho lidí, občas může být posilování na jednom stroji trochu nuda apod.), a tak máme další výmluvu, proč se skoro nehýbeme. Ale s nástupem hezkého počasí je tu šance i pro nás!

S vyhlídkou na blížící se léto, a tedy plavkovou sezonu, začínají i ti nejpohodlnější z nás uvažovat o nějakém tom sportu (protože, co se dá dělat, na štíhlou a hezky formovanou postavu samotná dieta nestačí).

Poslední roky máme však pohyb spojený s nejrůznějšími fitness centry, tělocvičnami a organizovanými sportovními aktivitami. A ty nevyhovují všem – ačkoli je fitness centrum vlastně velmi anonymní prostředí, je pro mnohé z nás těžké zbavit se (mylné) představy, že na nás budou při zápase s posilovacím strojem všichni pozorovat, koukat na každý špíček, který by se nám mohl vyloupnout z tepláků (ve kterých se mimochodem řada lidí také necítí právě skvěle a sexy) nebo že budeme v celém fitku jediní, kdo se nevejde do velikosti 34/36.

A tak na cvičení ve fitness centru rezignujeme s tím, že přece můžeme cvičit i doma. Jenže ruku na srdce – kolik z nás bydlí v bytě, ve kterém nemusí pokaždé přesouvat nábytek, abychom při každém, byť i sebejednodušším pohybu, nenaráželi do knihovny nebo stolu. Tím odpadá často i cvičení doma…

Ale s nástupem hezkého počasí se nám otevírá další možnost pohybu – otevřený prostor v přírodě. A nemusíte zrovna bydlet na venkově, abyste si nějaké místo pro pohyb našli, i ve větších městech máte spoustu možností pro outdoorové sportovních vyžití.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 10 cviků pro sexy figuru do plavek! Začněte už dnes

A jaké sporty jsou vhodné ve městech i na venkově dokonce i pro zapřisáhlé nepřátele pohybu, kteří by se však rádi konečně letos oblékali do plavek bez zbytečných rozpaků? Můžete začít běhat, jezdit na kole nebo kolečkových bruslích, velmi dobře ale poslouží i delší chůze.

Kdybyste však náhodou potřebovali pro pohyb venku i nějakou další motivaci než je vidina hezké postavy a minimum nepříjemných pocitů spojených s posilovnami a tělocvičnami, máme pro vás několik dalších tipů.

1.    Je to zdarma

Neplatíte žádné vstupné, nemusíte příliš přemýšlet nad oblečením (venku nikdo nezaznamená, jestli máte na sobě trikot podle nejnovějších trendů a značkové boty, když okolo něho profrčíte na kole nebo bruslích).

2.    Je to ekologické

Cvičení venku nevyžaduje elektřinu nebo jakoukoli další energii, tedy kromě té vaší.

3.    Konec nudy

Venku se zkrátka nenudíte. Hodina na rotopedu může být poněkud jednotvárná, ale hodina jízdy na kole nudná snad ani být nemůže. Mění se krajina, terén, zkrátka zabavíte kromě svých svalů i svůj mozek.

4.    Čerstvý vzduch

Navzdory klimatizaci a všem možným osvěžovačům se stává, že fitness centra občas úplně nevoní – přece jen se na poměrně malém prostoru potí poměrně velké množství lidí. Ale venku máte přísun čerstvého vzduchu zaručený. Tedy nesmíte běhat v okolí dálnice, frekventované silnice nebo chemičky…

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jídelníček, kterým odstartujete vaši přípravu těla do plavek

5.    Vitamin D

Venku máte nejlepší zdroj vitaminu D – slunce.

6.    Krajina, okolí

Žádné uzavřené místnosti, žádné bílé stěny nanejvýš ozdobené nějakým tím svalovcem na plakátu. Venku si můžete užívat i krás přírody nebo městské zeleně (nebo aspoň městské zástavby). Ale určitě bude na co koukat.

7.    Méně výmluv

Pokud se rozhodnete k pohybu venku, je větší pravděpodobnost, že u něho vydržíte. Kolikrát už se vám stalo, že jste se odhodlali k návštěvě fitcentra a poté vaše předsevzetí vzalo za své? To by se vám venku stát tak rychle nemělo.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat