Studené ruce a nohy? Víme, jak jim vrátit teplo

Také vás neustále trápí zmrzlé ruce či nohy, a to i tehdy, kdy sedíte v příjemném teple domova a ostatním okolo vás už je vedro z toho, jak neustále zesilujete topení? Možná za vašimi potížemi nestojí jen mrazivé počasí.

Jak se této – typicky zimní – nepříjemnosti zbavit?

Pro zdraví srdce

Zkuste vhodným složením stravy podpořit krevní oběh – tak aby dodával teplo i do „okrajových částí“ vašeho těla, jimiž chodidla či prsty na rukou bezesporu jsou. A co zařadit na talíř? Kromě ovoce a zeleniny také tučné ryby, olivový olej, semena a ořechy, tmavou čokoládu, jogurt nebo ovesné vločky.

Koření života

Pořádně rozproudit krev dokáží i některé druhy koření. Čím si v zimě zpestřit oběd? Zkusit můžete například pepř, chilli, skořici, zázvor, kardamom, ale také česnek.

Horké upíjení

Nepodceňujte ani pitný režim! Pokud vás trápí zmrzlé ruce a nohy, vyhněte se studeným nápojům. A sáhněte po čajích. Jednak vás krásně prohřejí zevnitř, jednak teplý hrníček zahřeje zkřehlé prsty.

Pomocník pohyb

Také sport umí pořádně rozpumpovat krevní oběh! Spousta z nás se mu v zimním období spíše vyhýbá, ale to je chyba. Teple se oblečte a vyrazte třeba běhat. Že se vám do toho mrazu nechce? Nevadí? Pohybem se zahřejete i uvnitř. Po půlhodince „poskakování“ v obýváku o nějakých promrzlých prstech už nebude ani památky.

Kamarádky ponožky

Zmrzlé nohy mohou být důsledkem skutečnosti, že jim vaše ponožky neposkytují tolik tepla, kolik byste si představovali. I ten nezdravější člověk potřebuje během zimních měsíců s termoregulací pomoci! A tak se poohlédněte po kvalitních bavlněných nebo vlněných ponožkách. Pokud patříte k opravdovým zmrzlíkům, pak sáhněte po termoponožkách.

Ty pravé rukavice

A když jsme zmínili ponožky, nemůžeme opomenout rukavice. Které jsou nejlepší? Proti mrznoucím prstům nejlépe poslouží, pokud budou mít rukavice fleecovou vložku. Svrchní materiál je pak na vás. Někteří zmrzlíci nedají dopustit na palčáky, ve kterých je jim větší teplo než v prstových rukavicích. Prsty si v nich totiž dodávají teplo navzájem.

První pomoc

Nepomáhají ani rukavice, ani ponožky? Pak musíte nasadit nějaký silnější kalibr. Zkuste mít v kabelce po ruce nejrůznější hřejivé gelové polštářky, které vydávají teplo a které můžete v případě nouze žmoulat v rukách. Jsou to vlastně taková vaše malá kamínka v dlaních.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat