Osvědčené rady proti kašli. Poznejte ty nejúčinnější

Trpíte při záchvatech kašle a sotva popadáte dech? Ano, sirupem z lékárny se to dá taky řešit, jenže… Nabízejí se i osvědčené metody prověřené celými generacemi! Které z nich s protivným chrchláním stoprocentně zametou?

Největší výhoda babských rad je ta, že ať už potřebujete recept na cokoli, potřebné suroviny vždy najdete doma. V kuchyni, ve spíži nebo v lednici. A tyto zaručené tipy na kašel možná ještě neznáte! Dáte jim šanci?

Jalovcový čaj

Stihli jste si na podzim nasbírat zásobu jalovce obecného? Pak už si předem můžete gratulovat – jste totiž zachráněni! K přípravě léku vám bohatě postačí nadrtit 2 lžičky plodů. Přidejte k nim vodu, nechte projít varem a po 15 minutách sceďte. Užívejte dva šálky denně a jste z toho venku!

Majoránkový čaj

Pokud nemáte po ruce jalovec, netřeba propadat panice. Majoránku najdete určitě! Připravte si lžičku nasušené byliny, 1/4 litru vody, 1 lžíci medu a pár kapek citronové šťávy. Bylinku zalijte, uveďte do varu a nechte 10 minut odstát. Následně přeceďte přes hustý cedník, oslaďte medem a zakápněte šťávou z citronu. Dávkování? Klidně i čtyřikrát za den.

Jitrocelový sirup

Záchrana už se blíží. A je ve znamení 1 velké lžíce jitrocele a medu. Léčivou bylinu zalijte trochou vody a směs nechte pomalu zahřát. Postupně přidávejte med, dokud nevznikne „sirupová“ konzistence. Co hodina, to lžička medikamentu. Uvidíte, že kašel vám co nevidět zamává na rozloučenou.

Cibulový sirup

Připravte si 2 větší citrony, 1 větší cibuli, 1 lžíci cukru a větší hrnek. Nebo víte co, raději sáhněte po zavařovací sklenici. Do té pak střídavě naskládejte na kolečka nakrájené plátky cibule a citronu. Každou vrstvu prosypte cukrem. Nutno dodat, že poslední „patro“ by mělo být vždy citronové. Všechno umačkejte, přikryjte a nechte stát dvě hodiny v teple. Při potížích se nebojte dopřát si malé množství i několikrát denně.

Zázvorový nápoj

Svatá trojice na zdravotní neduhy, kašel nevyjímaje? Jednoznačně zázvor, med a citron. Asi deset gramů čerstvého zázvoru oloupejte a nastrouhejte. Pak ho vložte do konvice nebo menšího hrnce a přilijte litr vody. Povařte pět minut a přes cedník vymačkejte. Zbývá už jen kapka citronu a trocha medu na oslazení. Pijte vždy horké!

Citronový zábal

Jednoduché, ale velmi účinné. Stačí jen vymačkat celý citron a přidat 1/2 litru vody. Tekutinu lehce zahřejte, aby byla vlažná. Poté do ní namočte bavlněný šátek, vyždímejte a přiložte na hrudník. Obklad ještě obmotejte teplou tkaninou. Jakmile začne chladnout, vyměňte ho za „čerstvý“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat