První pomoc pro nohy, když vás trápí pocení, křeče nebo namožené svaly

Vyrazili jste na dlouhou jarní procházku a teď vás zebou nohy? Nebo jim dalo zabrat dlouhé stání v práci? Tak či tak, teď si zaslouží tu nejlepší péči. Jaké přírodní prostředky vaše dolní končetiny opravdu ocení?

Máte prsty jako z ledu, nestíháte vyměňovat propocené ponožky a ještě se cítíte, jako když jste právě absolvovali pochod Praha-Prčice. Víte přesně, o čem je řeč? V tom případě uvítáte domácí zlepšováky, po kterých budou vaše nohy jako v sedmém nebi. Který problém vám dělá největší starosti? Pojďme ho vyřešit…

Pocení nohou

I když je pocení nevyhnutelný proces pro regulaci tělesné teploty, mnozí by tuhle nutnost nejspíš oželeli. Hlavně kvůli zápachu a nepříjemné vlhkosti v botách! Až bude mít váš organismus opět potřebu vyrovnat stupnici teploměru (tím se vám zpotí nohy), dopřejte nožkám teplou koupel v odvaru ze šalvěje. Budete-li tak činit i preventivně, nejlépe třikrát týdně, „mokré potíže“ se výrazně zmírní.

Studené nohy

Smíchejte hrst mladé dubové kůry, 2 lžíce octa, 2 lžíce soli a směs povařte 10 minut ve 2,5 litrech vody. Následně odvar přeceďte do lavoru a namáčejte v něm chodidla vždy před spaním. Poté si navlékněte teplé ponožky a můžete se odebrat do peřin.

Další variantou je koupel nohou s puškvorcem lékařským. Ovšem příprava vám zabere trochu více času. 100 gramů kořene namočte na 12 hodin do studené vody, poté zahřejte a nechte 5 minut louhovat. Po scezení odvar nalijte do horké lázně, ve které se vydržte „cachtat“ 20 minut.

Unavené nohy

Po dlouhém a vyčerpávajícím dni volají vaše nohy o pomoc? Teplá voda jim udělá nesmírně dobře. Hlavně v případě, že do ní dáte i pár kapek obyčejného oleje na vaření a vanilkové esence. Po 15 minutách se dostaví úleva, kterou teď budete vyhledávat každý večer. Nevěříte?

Svalové křeče nohou

Už naše babičky věděly, jak s nimi zatočit. Jaké bylo jejich tajemství? 50 gramů mochny husí a 50 gramů pohanky. Lžíci směsi spařte 1/4litrem vroucí vody a ponechte 20 minut louhovat. Tekuté léčivo popíjejte třikrát denně a máte klid!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat