Tropy venku i v bytě. Co udělat, abyste se mohli v noci vyspat

Také máte ve dnech, kdy teplota vyšplhá k tropickým hodnotám, problémy se spaním, protože vaše tělo v tom vedru prostě neusne? Máme pro vás několik tipů, jak si i v letních nocích zajistit dostatečnou porci životodárného spánku!

Rozhýbejte vzduch

Horko v ložnici, ve které se vzduch ani nepohne, ačkoli máte otevřené okno? Pak mu budete muset trochu pomoct. Zkuste si pořídit větrák (ideálně co nejtišší) a na noc ho v místnosti zapněte. Jen proud vzduchu nemiřte přímo na postel a na sebe, mohli byste se ráno probudit s nepříjemně zatuhlým krkem nebo bolavým uchem.

Mimochodem, skvělým trikem je před větrák umístit misku s ledem. Uvidíte, že za chvíli se vzduch v místnosti o něco ochladí. Zkrátka si vyrobíte takovou jednoduchou klimatizaci…

Vsaďte na bavlnu

Člověk by v létě spal nejraději bez pyžama i přikrývek. A i když spaní na Adama nebo Evu odborníci vřele doporučují bez ohledu na roční období, ne vždy je to možné. Co teď? Pořiďte si na léto vzdušné a lehké pyžamo či košilku z bavlny. I když se například satén může zdát na první pohled jako lepší nápad, protože je „chladivý“, není tomu tak. Na rozdíl od bavlny totiž není vzdušný a nesaje pot.

To samé platí i o lůžkovinách. Vsaďte na bavlněné povlečení, případně spěte jen pod lehkým prostěradlem (opět z tenké, vzdušné a savé látky).

Pořiďte si masku

Tedy samozřejmě masku na oči. Jestliže ještě nepatří k vaší „spací výbavičce“, v létě jí dejte šanci. Ideálně si pořiďte masku gelovou, kterou můžete před spaním uložit do lednice a pak si užívat ten chladivý pocit, který vám pomůže odplout do říše snů, i když kolem vás stále vládnou tropy.

Dejte si vlažnou sprchu

V teplých dnech nemáme příliš náladu na horkou koupel či sprchu, to je jasné, ale ta úplně ledová se také nedoporučuje. Proč? Pokud své tělo před spaním vystavíte účinkům studené vody, bude se snažit co nejrychleji zase zahřát a vám bude ještě větší teplo než předtím. Nejlepší je osprchovat se vodou vlažnou – nejenže nás příjemně zchladí, ale také naladí na spánek, takže se nám bude snáz usínat (studená voda by nás spíš probudila).

Pověste mokré prostěradlo

Spíte s otevřeným oknem? Pak do něj na noc zavěste prostěradlo namočené ve studené vodě (nezakrývejte samozřejmě celé okno, ať k vám může do ložnice proudit chladnější noční vzduch). Prostěradlo navíc vzduch pěkně ochladí, osvěží a také zvlhčí, takže se vám bude lépe usínat.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat