Aromaterapií proti stresu. Naučíme vás vybrat si esenciální olej

Jste stresovaní? Všichni čas od času čelíme situacím, ve kterých jsme vystaveni nějakému tlaku. Schopnost takové situace kontrolovat je životně důležitá, chceme-li si zachovat pevné zdraví a jasnou mysl. A v tom nám může pomoci právě aromaterapie.

Nekontrolovaný stres je nebezpečný. Oslabuje tělo i mysl a zvyšuje vaši zranitelnost vůči fyzickým a mentálním chorobám, což může vést k vážným následkům.

Aromaterapie využívá lidskou schopnost vnímat vůně. Dokáže vám nejen zlepšit náladu, ale také povzbudit obranyschopnost a pomoci najít ztracenou energii.

Antistresové esenciální oleje

Níže jsou uvedeny esenciální oleje, které jsou vhodné pro boj se stresem a problémy, které způsobuje. Můžete si na zkoušku nakapat několik kapek na kousek bavlny a inhalovat.

Úzkost: levandule, geranium, růžová palma, narcis, bergamot, heřmánek, bazalka, cypřiš, kadidlo, jasmín, jalovec, meduňka, nerol, ylang-ylang

Deprese / pocit viny: jasmín, geranium, levandule, bergamot, nerol, muškátový oříšek, šalvěj muškátová, grep, santalové dřevo, ylang-ylang, růže, vetiver

Bezmocnost:
grep, rozmarýn, levandule, pettigrain (pomerančové listí), neroli

Neklid / nespavost: majoránka, citron, vetiver, kozlík lékařský, růže, santalové dřevo, heřmánek, neroli, ylang-ylang

Podrážděnost: santalové dřevo, pettigrain, šalvěj muškátová, levandule, bergamot, cedrové dřevo, skořice, kadidlo, růžová palma, vetiver, jasmín, ylang-ylang

Únava a vyčerpání: máta peprná, rozmarýn, jasmín, bazalka, skořice, citron, šalvěj muškátová, levandule, muškátový oříšek, santalové dřevo, růže, vetiver, geranium

Aromaterapeutické směsi

Potřebujete si odpočinout po náročném dni v práci? Nebo se vám prostě jen nechce nad ničím přemýšlet a rádi byste odletěli někam daleko, na tiché a poklidné místo? Zkuste si namíchat směs podle následujícího receptu:

    * pačuli (5 kapek)
    * geranium (20 kapek)
    * bergamot (10 kapek)
    * levandule (5 kapek)
    * ylang-ylang (10 kapek)

Rozmíchejte všechny složky v přibližně 150 ml neutrálního oleje (nejlépe sladká mandle), vmíchejte směs do horké lázně a ponořte se. Tato kombinace olejů je vhodná také na masáže.

Spočítali jste už všechny ovečky v ohradě, jehňata a berany nevyjímaje – a spánek stále nepřichází? Pokud trpíte nespavostí ze stresu, zkuste proti ní bojovat pomocí následující směsi:

    * majoránka (9 kapek)
    * citron (14 kapek)

Zahřejte směs v aromaterapeutické lampičce, přidejte do difuzéru, nebo použijte mořských hub k rozlití vůně po pokoji. Poklidný spánek se dostaví cobydup.

Stresu se v životě nejspíš nikdy úplně nezbavíte, můžete s ním ale bojovat – nedovolit mu, aby vás ovládl a oslabil. Ať už je váš stres fyzického, psychického nebo emocionálního rázu, vždy vám prospěje zdravá dieta, trocha pohybu navíc nebo chvilka klidu provoněná výpary esenciálních olejů.

Zdroj: www.scentit.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat