Při jídle čichej k vanilce. Tyhle neobvyklé hubnoucí rady fungují

Že ke štíhlé postavě vede cesta v podobě zdravé a vyvážené stravy v kombinaci s pohybem, to víme všichni. Ovšem proč si snahy o shození nějakých těch nadbytečných kilogramů neulehčit? Třeba některým z následujících triků.

Tyhle postupy jsou prověřené vědci – a tak by byla škoda nedat některým z nich šanci!

Vsaďte na vůni vanilky

Chuť a vůně spolu velmi těsně souvisejí, a tak není divu, že se na nejrůznější aromata v souvislosti s hubnutím vědci zaměřili. Na co přišli? Mimo jiné na to, že když se obklopíte vůní vanilky, pak nebudete mít tolik chuti na sladké. A to se při snahách o hubnutí rozhodně hodí. Londýnští odborníci tvrdí, že když budete čichat k vanilce, zjednodušeně řečeno, oklamete mozek, který přestane toužit po sacharidech, a proto vás ani nenapadne sáhnout po dortíku. Zkuste si k večeři zapálit vanilkovou vonnou svíčku nebo naaranžujte na stůl vanilkové lusky!

Každý chod z jiné barvy

O tom, že na množství jídla, jež zkonzumujeme, má vliv i barva talířů, z nichž jíme, už se také psalo mnohokrát. Ovšem to není všechno! Vědci z Cornellovy univerzity tvrdí, že ještě méně toho člověk zkonzumuje, pokud je jídlo v co největším kontrastu s barvou talíře! Čím víc se naopak barva pokrmu blíží barvě talíře, tím více toho spořádáme.

Změna společnosti

Podle americké studie ovlivňuje množství jídla, jež sníme, také společnost, ve které ho konzumujeme. Dokonce když často jíme ve společnosti obézního člověka, naše vlastní riziko obezity stoupá až o 57 procent! Postupně totiž přebíráme velikost jeho porcí a také jeho nezdravé návyky. Ostatně to tak funguje i v mnohých rodinách – děti rodičů s nadváhou či obezitou jsou ve vyšším riziku, že jednou budou s váhou také bojovat, než děti rodičů štíhlých.

Fotoaparát po ruce

Chcete zhubnout? Pak byste podle studie vědců z Univerzity ve Wisconsinu měli každý pokrm, který se chystáte sníst, vyfotografovat. Snímek vám totiž hodně napoví o tom, co všechno na talíři máte a v jakém množství. Je to podobné jako rada zapisovat si vše, co sníte. Ovšem fotky jsou podle odborníků ještě efektivnější. Jednak je vidíte hned a můžete porci ještě upravit, jednak je vizuální stránka mnohem názornější než slovní popis.

Ztlumit, ale nezhasínat

Jíst ve světle, nebo ve tmě? Podle výzkumu z toku 2012 ani jedno! Příliš jasné světlo nebo naopak jeho nedostatek vede k tomu, že jíme velké porce. Ovšem takové pološero by nám mělo pomoci sníst o něco méně. Jak to? Podle autorů studie totiž v šeru jíme pomaleji, a tak dostane náš mozek více času vzít na vědomí, že už je žaludek zasycený. Nehrozí tak zbytečné přejídání, které rozhodně se štíhlou postavou nejde dohromady…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat